Jongerenbezoek/Jeugdpastoraat09.12.2016

De kerkenraad vindt het belangrijk om onze jongeren beter te leren kennen en hen te ondersteunen in hun geloof. Huisbezoek kan hiervoor als middel dienen. De ervaring van ambtsdragers op gezinshuisbezoek is, dat het moeilijk is om persoonlijk met jongeren in gesprek te gaan.
 
In het winterseizoen van 2015-2016 zijn enkele tientallen jongeren uitgenodigd om in gesprek te gaan met de jeugdouderling. Een derde deel daarvan heeft de uitnodiging aanvaard en is in gesprek gegaan over het dagelijks leven. Daarin uiteraard aandacht voor school, maar ook voor vrijetijdsbesteding en over de plek van het christelijke geloof daarin.
Ook dit winterseizoen willen we hiermee doorgaan.

Omdat het redelijk nieuw is, nog eens een toelichting op de werkwijze.
Hoe gaan we dit aanpakken?
De jongeren tussen 14 en 18 jaar, die tijdens het winterseizoen thuis huisbezoek krijgen als gezin worden uitgenodigd om naar d’ Ekkelkaamp te komen. De datum en het tijdstip worden afgesproken met de jongere. Het gesprek duurt ongeveer een half uur tot max. 45 minuten.  De jongeren worden per brief uitgenodigd. Zij worden gevraagd om per mail/ app/ telefoon op de uitnodiging te reageren.   
Dit ‘’huisbezoek’’, voor alleen de jongeren, komt niet in plaats van het gezinshuisbezoek, maar als aanvulling op dat bezoek.
We weten dat jeugdpastoraat in deze vorm (naast het andere jeugdwerk) nog nieuw voor onze gemeente is. Daarom willen we u van harte uitnodigen om dit initiatief te ondersteunen en de jongeren te stimuleren om een uitnodiging te accepteren. Laten we als gemeente bidden en verwachten dat jongerenbezoek zal bijdragen aan de Christelijke opvoeding, tot Gods eer.

Harrie Prins, Jeugdouderling