Diaconale werkgroep Roemenië02.06.2016

REIS: Al meerdere keren is aangegeven dat er een  reis gepland gaat worden, hoe we reizen en waar we zoal naar toe hopen te gaan. Het vertrek staat gepland op 10 september a.s en een week later hopen we weer terug te keren.
De kosten van de reis, die met het vliegtuig plaats vindt, bedraagt naar schatting  iets meer dan  € 500,-- per persoon. Het verblijf zal grotendeels  in Oradea georganiseerd worden in een soort “Ekkelkaamp” en zoals het er nu naar uitziet gaan er ca. 10 personen mee. In verband met het boeken van het vliegtuig, kunnen belangstellenden zich tot 1 juli  2016 aanmelden bij Bé Meems, e-mail.
Daarna worden de vliegtickets besteld.

KLEDING: de sortering van de kleding vindt normaal iedere 1e zaterdag van de maand plaats.

ROEMENIE-NIEUWS: Dit voorjaar zijn er weer vele goederen die we ingezameld hebben op transport naar Roemenië gegaan.
Veel van deze goederen zijn via ds. Csuka Melinda weer verdeeld onder de armsten, in de verschillende gemeenten,  in ziekenhuizen en bejaarden tehuizen, waar wij als werkgroep contact mee hebben. Op dit moment staan er veel hulpgoederen (m.n. kleding en o.a.  bedden)  klaar om getransporteerd te worden.
We hopen dit jaar met een groep uit onze gemeente een aantal gemeenten en gezinnen te kunnen ontmoeten. Het is zeer waardevol, dat wij een persoonlijke band kunnen opbouwen met onze medemens en die onder moeilijke omstandigheden moeten leven.
Op 15 augustus a.s. zal ds. Boris uit Uileacu de Beius afscheid nemen van zijn gemeente. Hij mag na jaren van grote inzet in zijn gemeente genieten van zijn pensioen. Uileacu de Beius was de eerste gemeente waar wij als werkgroep contact mee kregen en waar we tot op de dag van vandaag hulp mogen bieden.
Van hem kregen we ook een aanvraag of wij het ziekenhuis in Stei konden helpen met verpleegbedden. Nadat zijn broer verzorgd moest worden in dit streekziekenhuis,  was hij geschokt over de staat van de bedden. Op bijna hetzelfde moment kregen we een aanbieding van een zorginstelling of wij een goede plek voor ca. 20 verpleegbedden hadden.  Met de bedden die wij  nu in voorraad hebben kunnen we zowel het verpleegtehuis in Stei, alswel het ziekentehuis in Beius (waar al oude contacten lagen) helpen met het vervangen van hun bedden.
Graag zullen we de giften die wij van onze gemeente en anderen mogen ontvangen, gebruiken om het volgende transport te financieren.

Hieronder nog een berichtje van ds.  Melinda
Dear brothers and sisters in Jesus Christ!
Die zich ontfermt over de arme, leent uit aan de Heere. Hij zal hem zijn weldaad vergelden (Spreuken 19:7).
Its an divine honour that we can be the arms or legs of God, that we can find each other in the need, no matter of the distance.  
We carry all of you in our daily prayers for that cooperation what we can do together.
With all your help we can help the other one further. I write these words in the name of a lot of people,  whose grey and hard days became brighter, sunshinier of the goods they got by the transports. Let the love and the grace of the Lord be with you all!
Globaal vertaald:
Het is tot  Gods  eer dat we iets kunnen betekenen als verlengstuk van Zijn werken in deze wereld, dat we elkaar kunnen vinden in de noodzaak, ongeacht de afstand. Wij danken in onze dagelijkse gebeden voor de samenwerking en wat we verder samen kunnen doen. Met al uw hulp kunnen we andere mensen helpen. Ik schrijf deze woorden in de naam van een heleboel mensen, van wie de grauwe-zwarte dagen helderder worden van de goederen die zij kregen via de transporten.
Laat de liefde en de genade van de Heer zij met u allen!