Vrouwendag Onstwedde03.04.2024

Als organisatie kijken we dankbaar terug op de vrouwendag die we op zaterdag 16 maart hebben georganiseerd. De ‘besturen’ van vrouwenvereniging Ruth en vrouwenvereniging Martha hebben de organisatie rond oktober 2023 opgepakt en een uitverkochte vrouwendag was een fantastisch gevolg. Anja Wesseling opende de dag en de lezing en verwerking werden verzorgd door Bert Noteboom. Een inspirerende bijeenkomst over het thema ‘Hou vol’. “Als Christen ervaren we soms veel tegenslag (op meerdere manieren), het is daarbij belangrijk om het doel voor ogen te hebben: Eens mogen we bij Jezus komen!”
We lazen uit de Bijbel en spraken samen na over de lezing.
Daarnaast was er ook tijd voor gezelligheid en ontspanning. Er waren meerdere kraampjes om spullen te verkopen en verschillende workshops. We bedanken alle vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd om de workshops mogelijk te maken!
Ook verkochten we tweedehands kleding voor ‘Geloof in Groningen’. We haalden een bedrag op van 330,20 euro voor ‘Geloof in Groningen’. (www.geloofingroningen.nl)
Wil je op de hoogte blijven dan kun je ons volgen op facebook: Vrouwendag Onstwedde.
Binnenkort evalueren we de vrouwendag en gaan we kijken of er mogelijk een tweede editie komt van een vrouwendag in Onstwedde. Alle deelneemsters ontvangen een enquête per e-mail.

Gespreksvragen uit de verwerking: Misschien ook interessant om zelf over na te denken en – thuis - over te spreken. (Bijbehorende Bijbellezing: Hebreeën 11 en Hebreeën 12)
•        Lijden en Volharding: Hoe kan het concept van volharding door lijden jou helpen om je relatie met God te verdiepen? Zijn er voorbeelden uit je eigen leven waarin je volharding door moeilijke tijden hebt ervaren en hoe heeft dit je geloof beïnvloed?
•        Focus op Jezus: Waarom is het belangrijk om je focus op Jezus te houden? Hoe kan je praktisch gezien je focus op Hem behouden te midden van de uitdagingen van
het dagelijks leven?
•        Gemeenschap en Ondersteuning: Hoe kun je elkaar ondersteunen en aanmoedigen om vol te houden in het geloven? Wat zijn enkele praktische manieren waarop je als christenvrouwen een ondersteunende groep kunnen opbouwen binnen je kerk of geloofsgemeenschap?
•        Prediking van het Evangelie: Hoe kun je samen actief bijdragen aan het verspreiden van het Evangelie? Wat zijn enkele creatieve manieren waarop je eenvoudig het goede nieuws samen kunt delen in gezinnen, dorpen en steden?