Nieuwsbrief zondag 29 oktober28.10.2023

Mededelingen

Collecten:
De collecten vinden plaats in de eredienst tijdens het zingen voorafgaande aan de prediking. De eerste is voor de diaconie en de tweede voor de kerk en instandhouding van de eredienst. Bij de uitgang kunt u geven voor de zending. Giften overboeken per bankrekening is uiteraard ook mogelijk.

Extra collecte NBG (Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap:
Vandaag (zondag 29 oktober) wordt er een extra collecte gehouden bij de uitgang voor het NBG.
Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. Zij willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.
Uw gift voor deze extra collecte kunt u ook overmaken op rekeningnummer NL 44 RABO 0349 0041 96 ten name van diaconie met vermelding van: extra collecte NBG

Extra collecte Dankdag woensdag 1 november:
Woensdag 1 november wordt de dankdagcollecte gehouden bij de uitgang. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor het financieel gezond houden van onze eigen gemeente en vormt samen met de vrijwillige bijdragen, de biddag collecte en de wekelijkse collecten voor kerkbeheer een belangrijke inkomstenbron voor onze gemeente.
Op zondag 5 november wordt de collecte van de kerkrentmeesters toegevoegd aan de dankdagcollecte. U gift kunt u ook overmaken op rekeningnummer NL 61 RABO 0349 0001 07 t.n.v. Kerkbeheer met vermelding van Dankdag Collecte.

Alle collecten worden van harte aanbevolen

Kinderoppas:
Tijdens de morgendienst is er kinderoppas in d’Ekkelkaamp.

Kerkenraadsverkiezing:
Met ingang van DV 1 januari 2024 zijn de volgende kerkenraadsleden periodiek aftredend:

Ouderling                 A.D. Moed        herkiesbaar
Ouderling                H. Sassen        herkiesbaar    
Ouderling                B. Sterenborg        niet herkiesbaar
Ouderling                B. Trenning        herkiesbaar
Diaken                    G. Meijer        herkiesbaar
Diaken                    W. Migchels        herkiesbaar

In verband met het overlijden van ouderling H. van der Heide en het zich niet herkiesbaar kunnen stellen van ouderling B. Sterenborg zijn er twee vacatures voor het ambt van ouderling.

Wij verzoeken u de verkiezing van ambtsdragers ook in uw persoonlijk gebed voor te leggen aan Heere. Als stemgerechtigd lid wordt u in de gelegenheid gesteld namen in te dienen van mannelijke belijdende leden voor de vacatures die per 1 januari 2024 ontstaan.
U kunt uw persoonlijke voordracht, met vermelding van de naam van aftredende ambtsdrager, tot en met vrijdag 3 november 2023 per brief schriftelijk en ondertekend indienen bij de scriba:
Besselinglaan 2, 9591 AP Onstwedde of per mail zenden naar: scriba@hervormdonstwedde.nl

Meer informatie over de verkiezing van ambtsdragers staat vermeld in het kerkblad van november.

Dankdag voor gewas en arbeid: woensdag 1 november 2023:

Middagdienst
Alle kinderen, ouders, opa's en oma's en natuurlijk alle andere gemeenteleden en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor de dankdagmiddagdienst.
Dominee Van den Berg zal voorgaan in deze dienst en kinderkoor
The Happy Singers uit Mussel Thema voor deze dienst is: “Waar kijk je naar?
De liturgie voor deze dienst wordt bij deze nieuwsbrief meegezonden.
Let op: de aanvangstijd is 15.30 uur!

Avonddienst:
In de avonddienst die om 19.30 uur begint hoopt dominee Van het Goor uit Rijssen voor te gaan.
(De liturgie voor deze dienst is op dit moment nog niet beschikbaar)

Handvolkoren dagboek 2024
Ook dit jaar zal de zendingscommissie ervoor zorgen, dat u het bijbels dagboek 'Een handvol koren' bij u thuis wordt bezorgd, of indien gewenst, mag u dit ook bij één van de commissieleden thuis afhalen. Dit wel graag even vermelden bij uw bestelling.
Om het administratief en financieel gebeuren overzichtelijk te houden is het NIET meer mogelijk de bestelling af te halen bij de boekentafel. Wij vragen u hiervoor uw begrip.
De kosten bedragen dit jaar € 14,95 per dagboek. Hiervan gaat € 8,- naar de zending.
Indien u besluit om géén bijbels dagboek ´Een Handvol Koren´ via de zendingscommissie te ontvangen, of u wilt het aantal wijzigen, dan verzoek ik u dit aan mij kenbaar te maken vóór 30 oktober a.s.
Dit kunt u doen door een mailbericht te versturen naar marijke_boekhold@hotmail.com, of middels een telefoontje of app bericht naar 06-22 93 95 75.

Vertel het verhaal van het Licht en het Leven:
Alle kinderen die vandaag op de zondagsschool zijn krijgen een flyer mét een werkje van een vuurtoren mee.
Wij willen dit werkje grootschalig beschikbaar stellen voor álle kinderen om dit als evangelisatiemiddel in te zetten.
Bij de uitgangen van de kerk liggen daarom een groot aantal van deze werkjes met het verzoek hiervan één of meerdere exemplaren mee te nemen om die te geven aan uw eigen kinderen, vriendjes en vriendinnetjes, kleinkinderen, nichtjes en neefjes en andere kinderen in de leeftijdscategorie van de basisschool.
(Een foto van het werkje staat hiernaast afgebeeld).

Waarom doen we dit nu?
Op steeds meer plaatsen zien we allerlei activiteiten rond Halloween. Er worden optochten georganiseerd waarbij je geacht wordt verkleed te gaan als bijvoorbeeld een spook of een skelet en een eng masker draagt. Halloween gaat over donker en dood. Sommige kinderen vinden dit eng en sommigen spannend. Het lijkt allemaal zo onschuldig, maar is het dat wel? Denkt u daar wel eens over na?  Er is namelijk een andere weg namelijk de weg van het Licht en het Leven: De Heere Jezus.

Wij nodigen u van harte uit om deze flyer met werkje uit te delen onder kinderen en daarmee het evangelie van de Heere Jezus te vertellen en tastbaar te maken door middel van de vuurtoren met de tekst: Jezus zegt:
 “Ik ben het Licht en het Leven.”
Helpt u mee met het verspreiden van deze flyer met werkje?

Catechisaties:
In verband met dankdag voor gewas en arbeid zijn er deze week geen catechisaties.

Dorcas voedselactie 2023
Dit jaar zal in de week van 29 oktober tot en met 5 november weer de jaarlijkse voedselactie van Dorcas gehouden worden. Net als de afgelopen jaren is de actie in Onstwedde beperkt tot het doneren van geld aan Dorcas zodat er ter plekke producten gekocht kunnen worden en de voedselpakketten samengesteld kunnen worden.
Geven kan op verschillende manieren:
-    Overmaken van een donatie op het bankrekeningnummer van de diaconie van onze gemeente: NL44RABO0349004196 o.v.v. Dorcas voedselactie.
-    Het doneren via de website van Dorcas zelf: dorcas.nl/actie/voedselpakket.
-    Via de digitale collectebus (mogelijk t/m 30 november) van de Hervormde gemeente Onstwedde op de site van Dorcas: dorcas.nl/acties/hervormde-gemeente-onstwedde.
-    Overmaken van een donatie op het bankrekeningnummer van Dorcas te Almere: NL04RABO0106250000 o.v.v. Dorcas voedselactie.

We bevelen deze actie van harte bij iedereen aan en hopen op een mooie opbrengst zodat er veel mensen geholpen zullen kunnen worden door Dorcas.