Schuldhulpmaatje05.07.2023

extra collecte


Zondag 6 augustus is er een extra collect voor Schuldhulpmaatje Stadskanaal.
Schuldhulpmaatje richt zich erop om mensen met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te bereiken. Dat voorkomt dat schulden onnodig oplopen. Schuldhulpmaatje biedt hulp met getrainde en gecertificeerde vrijwilligers. Dit zijn de maatjes.
De maatjes begeleiden en ondersteunen mensen met financiële problemen. De maatjes nemen ze niet de verantwoordelijkheid uit handen maar helpen de hulpvrager naar een gezonde financiële huishouding, totdat iemand het zelf (weer) kan.
In onze gemeente wordt Schuldhulpmaatje uitgevoerd door stichting Maatjes voor Stadskanaal (www.schuldhulpmaatje.nl/stadskanaal) De maatjes zijn actief sinds de zomer van 2022. In het afgelopen jaar zijn 12 maatjes opgeleid en tot dusver zijn ongeveer 20 hulpvragers geholpen óf worden nog geholpen.

Heeft u/heb jij behoefte om te worden geholpen door één van de maatjes?
Neem dan geheel vrijblijvende en natuurlijk discreet contact op met de coördinator Job Stevens. Zijn telefoonnummer is M 06 23056144 en e-mail contact@stadskanaal.schuldhulpmaatje.nl. Binnen uiterlijk 24 uur neemt hij contact op. Het maatje is voor de hulpvrager in de regel een onbekend persoon.