Stichting Gave05.07.2023

zoekt vrijwilligers


Begin dit jaar heeft een afvaardiging van de diaconie een informatieavond over het realiseren van een House of Joy door stichting Gave bezocht. Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland (zie www.gave.nl).

Inmiddels heeft de stichting in Ter Apel aan de Kapelweg 13 een gedeelte van het St. Luciahuis in Ter Apel gehuurd om een House of Joy op te zetten.
Een House of Joy is een plek waar vluchtelingen terecht kunnen voor ontspanning en persoonlijke ontmoeting en kracht kunnen vinden voor een nieuwe start. Het doel is dat vluchtelingen in deze ‘huiskamers’ buiten het azc even op adem kunnen komen. Ze kunnen meedoen met activiteiten zoals Bijbelstudie, vrouwenactiviteiten, schilderworkshop, muziekworkshop maar ook andere activiteiten.

Bovendien wil stichting Gave deze vluchtelingen in contact brengen met het christelijk geloof en hun de liefde van God laten ervaren.  
Vrijwilligers van Helping Hands uit Mussel organiseren al jaren activiteiten voor vluchtelingen en willen dat graag uitbreiden. Met de realisatie van het House of Joy is dit mogelijk.
Daarvoor zijn vrijwilligers nodig en wordt ook en beroep gedaan op leden van onze gemeente. Nodig zijn  
-Enthousiaste mensen die samen een stuurgroep vormen in samenwerking met St. Gave
-Vrijwilligers om de activiteiten vorm te geven en te begeleiden
-Vrijwilligers die het House of Joy willen helpen inrichten

Heeft u belangstelling? Dan kunt u contact opnemen met de relatiemanager van stichting Gave voor Noord-Nederland. Dit is Geert Wiersma, zijn telefoonnummer M 06-55308343.