Nieuwsbrief zondag 11 juni10.06.2023

Mededelingen


Collecten:
De collecten vinden plaats in de eredienst tijdens het zingen voorafgaand aan de prediking. De eerste is voor de diaconie en de tweede voor de kerk en instandhouding van de eredienst. Bij de uitgang kunt u geven voor de zending.
Giften overboeken per bankrekening is uiteraard ook mogelijk.

Alle collecten worden van harte aanbevolen


Viering Heilig Avondmaal:
Vandaag staat de morgendienst in het teken van de voorbereiding op de viering van het Heilig Avondmaal, dat wij volgende week zondagmorgen hopen te vieren.
Het Avondmaal hoort tot het hart van de gemeente. Brood en wijn bepalen ons bij de kern waar het om gaat: Christus lijden, sterven en opstanding om ons zondige mensen te redden en te verzoenen. Aan deze kern zijn nog andere aspecten verbonden. Eén daarvan is dat het Avondmaal door Jezus is ingesteld als een ‘hulpmiddel’ voor ons om te volharden in geloof, hoop en liefde. Bij dit laatste hopen we volgende week in de verkondiging voorafgaande aan de Avondmaalsviering een kort moment stil te staan n.a.v. de woorden uit Jakobus 5 vers 8.   
De middagdienst van volgende week zondag staat in het teken van dankzegging en nabetrachting op het Heilig Avondmaal. In deze dienst hopen we stil te staan bij het vervolg uit Jakobus 5, de verzen 9 t/m 11. Daarin gaat het over de verwachting van de komst van onze Heere Jezus als Rechter en wat die verwachting heel concreet betekent voor ons leven hier en nu.   

Glutenvrij avondmaal brood:
Bij de rondgang tijdens het Heilig Avondmaal met brood is er glutenvrij-brood beschikbaar.

Censura Morum:
Maandag 12 juni wordt er censura morum gehouden in d’Ekkelkaamp van 19.00 uur
tot 19.30 uur.

Avondmaalscollecte:
Volgende week zondag is de avondmaalscollecte bestemd voor Stichting Kinderhulp Mondiaal (KIMON).


Kinderoppas:
Tijdens de morgendienst is er kinderoppas in d’Ekkelkaamp.


Jeugdclub 12-16 jaar:
Dit weekend is de jeugdclub op clubkamp in Drouwenerveen. Zondagmorgen leidt onze dominee voor onze jongeren een kampdienst in Drouwenerveen. Zij hopen zondagmiddag in de namiddag weer terug te zijn bij d’Ekkelkaamp.


Boekentafel en Verkoop collectemunten:
Maandag 12 juni is de boekentafel ’s middags en ’s avonds weer open.
Tijdens de avondopenstelling kunt u dan ook terecht voor de aankoop collectemunten.