Christelijke Noodhulpcluster07.03.2023

Op zondag 19 februari is gecollecteerd voor humanitaire hulp aan de slachtoffers van de aardbeving die een deel van Turkije en een deel van Syrië heeft verwoest. In de week na de aardbeving zijn talloze verzoeken van verschillende hulporganisatie binnengekomen bij de diaconie. Uiteindelijk heeft de diaconie gekozen om te collecteren voor het Christelijk noodhulpcluster dat wordt gevormd door Dorcas, EO Metterdaad, Red een kind, Tearfund, Woord en Daad en Zoa.
Het Christelijk Noodhulpcluster is al jaren in Syrië aanwezig en biedt noodhulp aan de slachtoffers.

De impact van de aardbeving is groot, juist in Syrië nog meer dan in Turkije. Door oorlogen is het land al jarenlang in crisis. Miljoenen Syriërs zijn ontheemd. Door de aardbevingen is de crisis nog veel groter geworden. De mensen in Syrië hadden al heel hard hulp nodig. De huidige aardbevingen geven een extra, dramatische dimensie aan de situatie én het is ook nog eens bitterkoud!

Onze gemeenteleden hebben ruim gegeven voor deze extra noodhulpcollecte, de totale opbrengst is nog niet helemaal bekend maar de collecte heeft minstens € 3.500,00 opgebracht.