Zondagsschool 08.11.2022

Na de verhalen van Jozef hebben we een viertal verhalen uit het Nieuwe Testament verteld. Vanaf 13 november beginnen we met het adventsproject ‘Ik kan niet wachten’. De tijd van advent is een tijd van wachten. Het woord ‘advent’ betekent ‘komst’: we wachten op de komst van Jezus. We zien uit naar zijn geboorte en zijn komst als mens op aarde. Dat vieren we met Kerst. Van oudsher wachten we er in deze tijd ook op dat Hij terugkomt uit de hemel. Dit wachten zien we overal in de Bijbel terug. De mensen in de Bijbel wachten op de vervulling van Gods belofte, de belofte van zijn goede toekomst. Dit krijgt vorm in het wachten op een Messias en Verlosser. In het kerstverhaal wordt over Jezus verteld als de vervulling van deze belofte. Hij verbindt God en mensen en laat ons al iets van Gods nieuwe wereld zien.
De kinderen die na de zomervakantie naar groep B zijn gegaan, krijgen dit jaar een bijbel met psalmboek, ze hebben de keuze uit een bepaald aantal bijbels. U krijgt hierover binnenkort meer informatie.

Programma:
6 november   BB 55 Een arme weduwe geeft geld Thema Kerst: "Ik kan niet wachten" ,introductie thema/liedjes voor Kerst
13 november  Wachten op de dat dat Jezus terugkomt
20 november  Maria wacht op de komst van Jezus
27 november  Jozef wacht op de komst van Jezus
4 december   Simeon en Anna wachten op de komst van Jezus
11 december  Avondmaal   Oefenen kerst grote zaal - wel zondagsschool
18 december  Oefenen kerst grote zaal
25 december  Eerste kerstdag, geen zondagsschool
26 december  Tweede kerstdag: kerstfeest zondagsschool 0m 14.00 uur in d' Ekkelkaamp

Deze maand komen we ook bij u langs voor een bijdrage voor het kerstfeest. Alvast hartelijk bedankt voor de gift. Ook willen we de mensen bedanken die ons hebben meegeholpen.
Leiding van de zondagsschool:

Marieke Wolfs, Zwaantje Brugge, Frank Boels, Arnold Wubs,
Marijke Venema, Marchien Wilzing, Dineke Clazing en Roelianne Wilzing