Armoede01.11.2022

De hoge energielasten en dure boodschappen brengen steeds meer mensen in financiële problemen. Dit betreft niet alleen de (grote) steden, maar kan ook in onze eigen directe omgeving voor grote financiële problemen zorgen, wat veel impact heeft op het welzijn van de betrokkenen.
 
Zowel de landelijke- als gemeentelijke overheid treffen maatregelen om deze groep financieel tegemoet te komen. Het is goed dat hier actie op wordt ondernomen, maar dit biedt vaak op korte termijn geen oplossing. De diaconie kan in die gevallen wel snel reageren.
 
Als diaconie zijn wij, zowel binnen onze gemeente alsook de directe omgeving, niet op de hoogte hoeveel mensen financieel gezien in zwaar weer verkeren. Financiële zorgen en problemen hangt niemand aan de grote klok. Het kan een grote en moeilijke stap zijn om hulp te vragen.
 
Zit u in deze zorgelijke situatie, of kent u iemand die hulp nodig is? Neem dan contact op met één van de diakenen. Wij gaan vanzelfsprekend integer en discreet om met uw verzoek en onze hulp. Treft de armoede niet uzelf, maar wilt u bij de diaconie iemand onder de aandacht brengen? Wij garanderen dat u, desgewenst, anoniem blijft.