Nagekomen giften en extra collecte30.06.2022

Giften voor extra collecten kunnen gelukkig weer in de collectezak bij de uitgang worden verzameld.  In de afgelopen periode zijn giften steeds vaker overgemaakt. Dat is natuurlijk prima, we benoemen deze mogelijkheid iedere zondag.
We merken echter dat vaak lang wordt gewacht met het overmaken van een gift voor een extra collecte. Soms enkele maanden. Dit brengt veel extra administratieve handelingen en kosten met zich mee. We vragen daarom om een gift voor een specifieke extra collecte binnen een maand nadat de extra collecte heeft plaats gevonden over te maken. Dan wordt namelijk de opbrengst van de collecte doorbetaald aan de instantie waarvoor is gecollecteerd. Giften die later alsnog worden ontvangen, worden automatisch aan de eerstvolgende extra collecte toegevoegd.

Zondag 3 juli hopen wij het Heilig Avondmaal te vieren, de extra collecte is dan bestemd voor Stichting Kinderhulp mondiaal Kimon, die wereldwijd zorgdraagt om de liefde van Christus bij kinderen te brengen, en het woord van God aan hen mee te geven.

Zondag 17 juli is de extra collecte bestemd voor Kerk en onderhoud gebouwen.

Zondag 7 augustus is de extra collecte bestemd voor noodhulp voor Venezolaanse vluchtelingen. Venezuela gaat gebukt onder een grote crisis. Er is te weinig eten en het leven is moeilijk. Al zo’n 5 miljoen mensen hebben huis en haard moeten verlaten en een groot deel van hen is terecht gekomen in buurland Colombia.

Zondag 28 augustus is de extra collecte bestemd voor Centraal Azië. Een project waar de zendingscommissie via de GZB de christenen in centraal Azië ondersteund, om onder andere de verzorging en opvang van verslaafden en daklozen onderdak te bieden.