Jeugdraad05.09.2019

Groeiplan HGJB


Afgelopen seizoen zijn we samen met de HGJB en andere gemeenten een toerustingstraject (Groeiplan) ten behoeve van het jeugdwerk aangegaan, komend seizoen gaan we hiermee verder.

Er is behoefte om het jeugdwerk doelgerichter in te richten waarbij er rekening wordt gehouden met de ontwikkeling van het kind en de onderlinge afstemming van de verschillende onderdelen van het jeugdwerk. Zo wordt helder of we de goede dingen doen in het jeugdwerk. Door o.a. inzicht te krijgen in de geloofsontwikkeling van kinderen tot volwassenen kan de gemeente gerichter werken aan het bouwen van het jeugdwerk en daarmee de gemeente-opbouw. De ouders vervullen een sleutelrol in de betrokkenheid van kinderen/jongeren op de gemeente.

Komend seizoen zijn er drie avonden gepland met jeugdleiders (leiding zondagsschool en club) uit een aantal gemeenten. In onze gemeente zijn alle jeugdleiders uitgenodigd middels de leden van de jeugdraad. Deze avonden bepreken we de doelstellingen die we hebben voor ons jeugdwerk en hoe we die kunnen concretiseren. Henny Bosman (werkzaam bij de HGJB) begeleidt dit traject.
De eerste drie avonden zijn gericht op de jeugdleiders.
De vierde avond wordt mogelijk groter opgezet, dit zal gaande weg het proces duidelijk worden.

Dinsdagavond 24 september (jeugdleiders)
Donderdagavond 28 november (jeugdleiders)
Donderdagavond 23 januari (jeugdleiders)
Donderdagavond 19 maart

Namens de jeugdraad,
Wieger Eeuwema en Anton Wesseling