Dorcas Voedselactie08.11.2018

Digitaal geven met GIVT


Dit jaar voert Dorcas een test uit met het geven van geld door middel van een app op de telefoon of tablet. Eén van de gemeentes waar deze manier van geld geven mogelijk is, is bij ons in Onstwedde, namelijk bij de Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk.

Wat is dit en hoe werkt het?
De ervaring leert dat mensen steeds minder vaak contant geld in de portemonnee hebben, maar wel graag willen geven. Om dit mogelijk te maken zijn een aantal programma’s beschikbaar. Eén daarvan is de app GIVT waar Dorcas gebruik van maakt (www.givtapp.net). Deze app is gratis te downloaden op de telefoon of tablet via Google Play of de App Store. Na het downloaden van de app moet er een e-mailadres opgegeven worden, daarna is de app te gebruiken (verdere registratie van het bankrekeningnummer dient op een later tijdstip nog wel te gebeuren om ook daadwerkelijk te doneren).
Geld geven gaat in een paar eenvoudige stappen: eerst wordt het bedrag ingevuld en daarna de methode van geven gekozen (in het geval van Dorcas door middel van het scannen van een speciale QR-code).

Op dankdag zal er bij het inleveren van de producten een speciale (oranje) collectebus staan. Op deze bus staat een QR-code die gescand kan worden wanneer er met behulp van de GIVT app gegeven wordt. Verder blijft het natuurlijk mogelijk om met contant geld bij te dragen aan de transportkosten of om een eenmalige machtiging af te geven aan Dorcas.

Huib en Linda de Leede