PCOB09.05.2018

P.C.O.B.? Wat is dat voor een club ? Is dat wat voor mij ?

P.C.O.B. staat voo : Protestants Christelijke Ouderen Bond. Kort gezegd dus: een organisatie voor plm. 60+, die…..
•    de belangen behartigt van Nederlandse senioren op plaatselijk, gemeentelijk en landelijk niveau. Waar nodig gebeurt dat in samenwerking met andere ouderenbonden;
•    gevraagd en ongevraagd aanbevelingen doet aan de overheid en de samenleving en daarover ook in gesprek gaat;
•    aandacht vraagt voor de specifieke belangen van ouderen vanuit het christelijk-sociale gedachtegoed;
•    informatieve / gezellige bijeenkomsten (elke 2e woensdag van de maand in “De Bolster”) en dag-/middagreisjes organiseert.

De afdeling Onstwedde/Vlagtwedde van de P.C.O.B. telt momenteel ruim 210 leden en die worden -uiteraard- bij alles wat er gebeurt nauw en actief betrokken. We maken daarbij deel uit van de landelijke P.C.O.B. in Utrecht. Zij verzorgen o.a. het interessante ‘PCOB/KBO-Magazine’ dat gelijk met de ‘Nieuwsbrief’ van de eigen afdeling maandelijks bij de leden op de mat valt.

“Dynamisch, betrokken, professioneel en christelijk geïnspireerd”, zo zou je de P.C.O.B. kort kunnen omschrijven. Ontwikkelingen worden kritisch gevolgd en zo nodig wordt (pittige) actie ondernomen. Dat geldt dus zeker ook voor mensen die in een levensfase komen, waarbij de behoefte aan zorg en ondersteuning steeds belangrijker wordt. Onze P.C.O.B. vindt, dat u de ondersteuning die u nodig hebt, moet krijgen. Nu en in de toekomst! Wij willen ons inzetten voor kwaliteit van bestaan en een zinvol en waardig leven waarin uzelf de regie blijft houden.

Belangenbehartiging lijkt wel wat op touwtrekken. Soms trek je aan het langste eind en soms aan het kortste. Als je echter met een groot ledental en waar nodig met meerdere partijen in gezamenlijkheid de strategie uitzet en samen de goeie richting op trekt, trek je vaker aan het langste eind. Dat is de kracht van samenwerking. Samen ben je sterk(er) en bereik je meer. Met samenwerken kunnen we de belangen van de mensen waarvoor we werken, voor u dus als 60+, effectief behartigen. ‘t Is eigenlijk nog net zo als we vroeger op school leerden: “Eendracht maakt macht!”.

Eigenlijk hebben we daar gelijk de reden waarom we ons via dit artikel tot u richten.
We zoeken nieuwe, enthousiaste leden die onze P.C.O.B. willen komen versterken. Onze slagkracht neemt daardoor toe en we zullen uw frisse bijdrage aan de goeie sfeer die we al kennen naar waarde weten te schatten.
Opm.: om de hoogte van de contributie hoeft u ‘t niet te laten. Met een bedrag van € 29,50 (alleenstaanden) en € 49,50 (echtparen) horen we bij de “laagste laagvliegers” van Nederland.

Voor verdere informatie of aanmelden als nieuw lid kunt u terecht bij onze ledenadministrateur :
Klaas Meijer, T (0599)-331564 of per e-mail.