Catechisaties 12-13 en 14-1504.04.2018

De afgelopen maanden heb ik op donderdagavond catechese gegeven aan de groepen 12-13 en 14-15. Ik kijk terug op mooie avonden waar we elkaar beter hebben leren kennen en veel onderwerpen hebben verkend.

Bij de jongste groep stonden een aantal Bijbelse personen centraal, zoals Salomo, Jesaja en Petrus.

In de oudere groep zijn we meer thematisch te werk gegaan. We hebben gesproken over de wet en over het kruis. Daarnaast heb ik ook een aantal eigen onderwerpen ingebracht. Zo hebben we een avond in de 40-dagentijd nagedacht over het thema vasten en hebben we de reeks avonden afgesloten met het thema ‘psalmen’. Hier hebben we zowel naar de Bijbeltekst van psalm 130 gekeken, als naar de berijming van 1773, als een moderne vertaling van Psalmen voor Nu, die nota bene gewoon op Spotify te vinden is!

Hoe verschillend de avonden ook waren, altijd waren er twee speerpunten: ik heb de jongeren heel veel in hun Bijbel laten bladeren, en we hebben steeds nagedacht wat geloven voor vandaag betekent. Ik ben blij met de manier waarop jullie zo goed hebben meegedaan, en ik hoop dat jullie net als ik terug kijken op mooie avonden. Ik wens jullie toe dat jullie God steeds beter mogen leren kennen, en ik hoop dat ik daar een heel klein beetje aan heb mogen bijdragen!

Groeten, Arjen Zijderveld MA, Groningen