Jeugdclub 16+10.03.2018

Op moment van schrijven zijn wij, als 16+ club, alweer een eind richting het einde van het winterwerk.
De avonden die we hebben gehad zijn goed bezocht en er zijn vele onderwerpen besproken.

We hadden thema`s als: (Juiste) keuzes maken vanuit Romeinen 12: 9-21. We kunnen onze keuzes maken op basis van ons verstand, intuïtie, Gods Wet, het gebed, vertrouwen en onze gemeente. Hier hebben wij over gesproken en nagedacht hoe je tot een goede keuze komt.

Ook hebben wij het thema “Het Gebed” besproken waarin werd nagedacht over de zin van het bidden en wat de Bijbel hierover zegt vanuit Mattheus 6 : 5-16 en Lukas 10 : 21-25.

Ook het onderwerp “God als navigatie” is aan de orde geweest. Hierin werd vooral nagedacht over het herkennen van Zijn weg en het bewust of onbewust negeren van Zijn aanwijzingen in ons leven.

Al met al onderwerpen waar jongeren mee bezig zijn en vragen over hebben. Door dit samen te behandelen en van elkaar te leren geeft dit een beeld waar we verder mee kunnen. Wij zijn geen Dominees of geleerden en met onze beperkte kennis proberen wij de jongeren iets mee te geven op de clubavonden.

Op 2 februari kwam de kerkenraad op bezoek en  deze avond was door hen voorbereidt. Het onderwerp was : “Geloven in de hedendaagse maatschappij”. Hoe gaan de jongeren hier mee om en waar lopen zij tegenaan. De gesprekken in groepjes gaven een  uiteenzetting van verschillende meningen waaruit blijkt dat het allemaal nog niet zo eenvoudig is. Door er over te praten kweek je begrip bij elkaar en weet je waar een ander mee bezig is en leer je elkaar kennen.

Ook waren er na de pauzes natuurlijk de vrije onderwerpen waarin veel gelachen werd en de gezelligheid altijd ruim aanwezig is.

Rondom de voorjaarsvakantie komen de leden van de club weer langs met de boekjes om een bijdrage te vragen voor het jeugdwerk van onze club.
Vriendelijke groet van al onze leden.  
Namens de 16+ club,  René Jonker