Jeugdclub 16+06.02.2018

Een nieuw jaar is weer aangebroken, en ook voor de jeugdclub 16+ betekent dit, dat haar activiteiten weer langzaam op gang zijn gekomen. Na de deelname aan de Nieuwjaarsvisite konden we op 12 januari weer een gewone clubavond beleven. Hierbij werd bijvoorbeeld gesproken over het bekende verhaal van de Barmhartige Samaritaan. Hoe zouden wij handelen in deze situatie? Als de priester, de Leviet of de Samaritaan? Het is geen onbekende vraag, maar wel een die elke dag opnieuw relevant kan zijn. Na afloop speelden we het spel ‘Thirty Seconds’, waarbij een clublid in dertig seconden een aantal begrippen aan zijn teamgenoten moet omschrijven en zij die begrippen moeten raden.

Naast dergelijke gemiddelde avonden was er ook op 19 januari een Praiseconcert van Hanne de Vries. Ook de jeugdclub 16+ is met een groot aantal leden hierbij aanwezig geweest. Er werden met Hanne en zijn band liederen ter ere van God gezongen. Hij vertelde tussendoor over enkele van de gezongen liederen, over zijn persoonlijke geloofsbeleving en over het goede doel van de avond, Mercy Ships, waar ook de opbrengsten van de collecte naartoe gingen. Het was al met al een goede avond.

Ook in de komende weken staan er weer veel activiteiten op het programma van de jeugdclub. De eerste daarvan (die tegen de tijd dat u dit leest al tot het verleden zal behoren) is de ledenvergadering op 26 januari, waarbij ondergetekende zijn pogingen om een vervanger als penningmeester te vinden onverdroten zal voortzetten. Iedereen die enthousiast is over deze functie kan zich uiteraard melden bij het bestuur van de club. Daarna staan in februari zoals ieder jaar bezoeken van dominee en kerkenraad op het programma, en daarmee loopt het clubjaar dan al bijna ten einde met jaarfeest en clubkamp

Net als de vorige jaren staat het jaarfeest door gebrek aan animo op de tocht, maar verscheidene leden hebben zich ervoor uitgesproken om voor het eerst in vier jaar weer een clubkamp te houden. Of deze plannen gerealiseerd kunnen worden valt nog te bezien, maar er is hoop, en hoop doet leven. En zo mag onze vereniging dan ook een geslaagd laatste deel van het seizoen 2017/2018 tegemoet zien.
Namens het bestuur van de jeugdclub 16+, Wim Orsel