Jeugdclub 12 - 1609.01.2018

De eerste helft van het clubseizoen zit er inmiddels op. We zijn in september met zo’n 40 tieners gestart, verdeeld over drie groepen. De jongste groep wordt geleid door Anton, Zwaantje en Evelien. Henny en Aart Jan hebben de middengroep onder hun hoede, terwijl Janitha en Jan Hidde de leiding vormen van de oudste groep.

Naast de gewone clubavonden stonden er ook een aantal bijzondere activiteiten op het programma. In oktober was er een filmavond, waar de film ‘Storm’ werd vertoond. Deze film gaat over de tijd dat de boekdrukkunst net was uitgevonden en daardoor de ideeën van Maarten Luther gemakkelijker konden worden verspreid met alle gevaren die dat met zich meebracht.

Op vrijdagavond 10 november was de gezamenlijke activiteit van de jeugdclubs van de drie kerken. Zo’n 90 jongeren waren deze avond aanwezig in De Brinkhof waar het spel ‘Levend Cluedo’ werd gespeeld. Er moest in groepen een misdrijf worden opgelost. Buiten in het donker kon men verschillende personages opzoeken en vragen stellen om zo er achter te komen wie de dader was. Het was ondanks het regenachtige weer een geslaagde avond.

Sinterklaas kwam 25 november al langs en ging op bezoek bij alle drie de groepen, uiteraard samen met zijn Zwarte Pieten. De Kerstviering was dit jaar anders dan we gewend waren. We bezochten zaterdag 16 december de Insight Kerst-bijeenkomst in het Pagecentrum in Stadskanaal. Kerstviering in een modern jasje samen met ongeveer 1000 mensen.

Binnenkort komen de leden weer bij u langs voor een gift.
In het nieuwe jaar is de eerste clubavond op zaterdag 13 januari. Het jaarfeest wordt dit jaar gehouden op vrijdag 23 maart 2018.

Namens de leiding van de Jeugdclub 12-16,
Jan Hidde Wilzing