Nieuwsbrief zondag 17 september16.09.2017

In de morgendienst wordt de Heilige Doop bediend aan Lars Huisman, Dorpsstraat 6, 9591 AT.

Zondag 24 september hoopt Ds. J. v. Oostende uit Putten in de morgendienst voor te gaan. In de middagdienst is de opening van het winterwerk m.m.v. Rejoice uit   Stadskanaal en de diaconiecollecte is dan bestemd voor het plaatselijk jeugdwerk.

Zondag 24 september is er een extra collecte, die bestemd is voor de Watersnood in Azië.
Hevige moessonregens in Azië veroorzaken grote problemen. In India, Nepal en Bangladesh zijn al ruim 900 doden gevallen. Naar schatting meer dan 40 miljoen mensen zijn door overstromingen en landverschuivingen getroffen. Complete dorpen staan onder water of zijn weggevaagd door een laag modder. Ook in andere landen in de regio, zoals Myanmar, nemen de problemen toe en vinden grote landverschuivingen plaats. Voor het Christelijk Noodhulpcluster ligt de focus allereerst op het lenigen van de meest acute nood: onderdak, voedsel en veilig drinkwater.

Kopij voor het kerkblad van oktober kunt u tot uiterlijk woensdag 20 september inleveren bij de scriba, en bij voorkeur per e-mail 
Tot op heden zijn er nog weinig opgaven voor het startweekend binnen gekomen en bij dezen het vriendelijk verzoek om u/je op te geven zodat het een geslaagd weekend genoemd mag worden.

Het programma voor het startweekend ziet er als volgt uit.
Vrijdag 22 september: 19.00 uur Whatsapp-spel. Dit is een leuk spel voor jong en oud. Een moderne telefoon is niet nodig. Opgave is mogelijk in groepsverband, maar ook individueel. Dit kan tot vrijdagavond 19.00uur. Na het spel zijn er broodjes hamburger en drinken te koop.
Zaterdag 23 september: 14.00 uur het ‘open je ogen spellencircuit’. Dit circuit is voor de kinderen in de basisschool leeftijd. Tussen 13.30 en 15.00 uur start de fietstocht voor jong en oud. Er zijn 3 afstanden die afgelegd kunnen worden, 22, 28 of 38 km met tussendoor een verrassende tussenstop. De tocht begint bij d'Ekkelkaamp.
Aan het eind van de middag willen we als gemeente een BBQ houden. Iedereen is om 17.00 uur van harte welkom om samen te bbq-en. Mocht u dieetwensen hebben dan horen we dat graag en proberen we hier rekening mee te houden. Voor de BBQ vragen we een eigen bijdrage van 10 euro, voor kinderen tot 12 jaar 5 euro, te voldoen op de dag zelf. Opgave verplicht uiterlijk maandag 18 september in verband met de inkopen.
Zondag 24 september: 14.30 startdienst met medewerking van Rejoice uit Stadskanaal, waarna we het weekend gezamenlijk afsluiten in d’Ekkelkaamp onder het genot van een kopje koffie, thee of een glaasje fris met een stukje taart gemaakt door gemeenteleden. Bakt u een taart? Graag even doorgevan aan Henny.
We hopen op een geslaagd weekend. We nodigen u allemaal van harte uit bij de geplande activiteiten.
Voor opgave van het whatsapp-spel de BBQ of het bakken van een taart kunt u contact opnemen met Henny Nonkes, e-mail of  M 06-11090617.

Open je ogen en kom gewoon!