Jeugdclub 16+30.03.2017

Het einde van het clubseizoen is gekomen. Bij de jeugdclub 16+ kunnen we terugkijken op een moeilijk, maar toch een tot op zekere hoogte geslaagd jaar. Het was een jaar dat in het teken stond van het feit dat wij het laagste aantal leden ooit hadden. Slechts zes tot acht mensen kwamen regelmatig opdagen en er is zelfs een keer een avond afgezegd omdat er gewoon te weinig mensen waren. Daar staat tegenover, dat we met de leden die we hadden veel plezier hebben gehad, ook de afgelopen maand weer.

Er waren nog drie grotendeels normale clubavonden. In de eerste, op 3 maart, hebben we gepraat over Gods leiding in ons leven.
De tweede avond hebben we het gehad over de Tweede Kamerverkiezingen, die toen nog moesten komen en over hoe moeilijk het is te kiezen tussen vasthouden aan je principes en compromissen sluiten, een onderwerp, dat in de komende formatie in de echte Haagse politiek nog veel aan de orde zal komen.
Op de laatste avond heeft Gerard Schaap ons een indrukwekkende film vertoond genaamd ‘To Save A Life’, over zelfdoding. De film leek aanvankelijk voorspelbaar maar had enkele onverwachte plotwendingen. 

We zijn nu aan het eind gekomen van dit seizoen, en kijken met goede hoop uit naar het nieuwe seizoen. Daarvoor zullen echter eerst nog enkele dingen moeten gebeuren.
Ten eerste is er de ouderenavond, die in de plaats gekomen is van het gebruikelijke jaarfeest, waarvoor we simpelweg niet genoeg leden meer hebben. Deze avond, waarin ouderen tussen de 80 en 85 jaar samen met ons zullen eten, staat gepland voor 28 april.
Hierna komt de officiële afsluiting van het clubseizoen met een gezamenlijke activiteit, die in juni plaats zal vinden.
Ook moet er voor het komende jaar nog een nieuwe penningmeester gevonden worden, nu ondergetekende er mee ophoudt. Wij hebben Dinand Schuiterd bereid gevonden deze functie te overwegen, maar een beslissing is op dit terrein nog niet genomen.
De belangrijkste taak waarvoor onze club zich gesteld zal zien in de komende maanden is echter niet in onze hand: het aantrekken van nieuwe leden van de 12-16 club. Het huidige bedroevende ledental zet mij er zoveel te meer toe aan om de vertrekkende 12-16 clubleden aan te sporen zich bij ons aan te sluiten. Het is jullie keuze, maar ook jullie verantwoordelijkheid. Ik zou jullie willen vragen om dat in jullie achterhoofd te houden.

Met vriendelijke groet,
Wim Orsel
penningmeester Jeugdclub 16+.