Jeugd 12 tot 16

Welkom op de pagina's van Jeugdclub Obadja!

Jeugdclub Obadja is voor iedereen tussen 12 en 16 jaar. We komen tijdens het winterseizoen bijna elke zaterdagavond bij elkaar in d'Ekkelkaamp waar we tussen 19.00 en 20.30 uur een gezellige avond hebben. Je bent hartelijk welkom.

Informatie


leden seizoen 2023-2024

 

maart 2024

 

Terwijl het winterseizoen langzaam maar zeker ten einde loopt zijn onze jeugdclubleden druk bezig met de voorbereidingen voor een van de hoogtepunten van ons clubseizoen: het jaarfeest. Dit jaar houden we het jaarfeest D.V. 22 maart. Wij nodigen iedereen van harte uit om samen met ons dit moment te beleven. Er zal na gebed en samenzang stilgestaan worden bij het afgelopen clubseizoen.
Verder hebben alle clubleden iets bedacht zoals een spel of toneelstukje.

We starten om 19:30 uur.
Kom en maak deze leuke avond mee samen met onze jongeren. We hopen u daar te zien!

Jeugdclub 12-16 jaar
 

februari 2024


De tweede helft van het clubseizoen is begonnen. Elke zaterdagavond komen we weer bij elkaar. Van 19:00 tot 19:45 lezen we uit de bijbel, zingen we en praten we na over de bijbelteksten. Na het bijbel gedeelte drinken we iets en gebruiken we de rest van de avond voor het oefenen van het jaarfeest.
D.V. 22 maart hopen we ons jaarfeest te vieren met als thema dit jaar: Olympische spelen. Naast sport en spel zal er ook een verloting zijn. We hopen jullie natuurlijk allemaal te zien op de 22e maart.

Zaterdag 27 januari kwam Christa Noteboom spreken en het thema was: Praat God met mij? En hoe dan? We kijken terug op een leerzame avond.

De leden van onze club zijn de afgelopen weken weer bij u langs geweest voor een donatie, we zijn heel blij met deze donaties. We kunnen deze donaties goed gebruiken, vooral de clubkamplocaties zijn de afgelopen jaren zeer duur geworden.
Bedankt voor uw donatie.
Jeugdclub 12-16 jaar
 

januari 2024


De eerste helft van het seizoen is alweer voorbij. December was voor ons nog een drukke maand. Sinterklaas en pieten kwamen langs, mooie surprises waren er weer gemaakt, iedereen had goed zijn best gedaan.
Ook hebben wij in december meer dan 3500 kniepertjes gebakken, samen met de jeugd en enkele vrijwilligers van de gemeente. Het waren weer gezellige bakavonden.
De opbrengst was € 693,50. Dit gaat naar de verbouwing van d´ Ekkelkaamp.
We willen alle bakkers, deegmakers en gemeenteleden die de kniepertjes gekocht hebben, bedanken.

We hebben de eerste seizoenhelft afgesloten met een prachtige herderstocht, hierbij waren ook bijna alle jeugdleden aanwezig.

We hopen 13 januari weer onze eerste gewone clubavond te hebben, waarbij de jeugd hun giftenlijsten weer kunnen inleveren. Alvast bedankt voor uw gift.

Een datum om alvast in uw agenda te zetten: vrijdagavond 22 maart hebben wij jaarfeest.
We hopen dat u ook komt!

Leiding 12-16 club
 

 

december 2023


We zijn alweer een tijdje onderweg in dit nieuwe clubseizoen. De club bestaat uit 3 groepen die allemaal uit ongeveer 10-12 leden bestaan. De opkomst is goed en daar zijn we erg blij mee. We zijn het seizoen begonnen met een spel en daarna hebben we een aantal gewone clubavonden gehad. 17 november hadden we een gezamenlijke activiteit met de andere kerken uit het dorp. 25 november zullen sinterklaas en zijn pieten ons bezoeken en houden we pakjesavond. Ook dit jaar hopen we weer een kniepertjesactie te houden. Dit keer is de opbrengst voor d’ Ekkelkaamp en de restauratie van de toren. In de kerstvakantie komen onze leden weer bij u langs met de giftenlijsten. Mogen we op uw bijdrage rekenen? Uw steun is echt nodig, want onze kosten voor bijvoorbeeld het kampweekend lopen erg op.

Leiding jeugdclub,
Gert, Janitha, Frank, Geertrudy, Eliene en Gerben
 

oktober 2023


Zaterdag 23 september starten wij met club. We spelen dan het Mister X-spel. Dit spel wordt gespeeld in het dorp.

Vanaf 30 september hebben we 'gewone 'clubavonden'. Elke zaterdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Wij hopen dat er weer veel jeugdleden komen.

Wij hebben er weer veel zin in.
Frank, Gert, Janitha, Gerben, Eliene en Geertrudy
 

juli 2023

9, 10, 11 juni was het eindelijk zover, clubkamp! Helemaal met de auto naar Drouwenerveen.

Op vrijdagavond werd er een pub quiz georganiseerd door de 16+ club. Het was een geslaagde avond. Ruben, Corien, Matthias, Jonathan en Annemarie heel erg bedankt voor de organisatie hiervan.

Zaterdag hebben we in de ochtend geklommen en een escaperoom gedaan. De escaperoom was georganiseerd door Johan Nijboer. Hij is speciaal naar Drouwenerveen gekomen om het spel uit te leggen.  In de middag hebben we de verkoeling opgezocht in ’t Nije Hemelriek.  Na een heerlijke maaltijd van Koos hebben we lekker bij het kampvuur gezeten en tot slot nog een dropping gedaan.

Zondag hadden we een kampdienst. Ds. v.d. Berg stond met ons stil bij het thema: Tijd en eeuwigheid.
Ondanks het slaapgebrek was het een leerzame dienst.
Na het eten hebben de tassen ingepakt en na een spelletje levend stratego keerden we weer huiswaarts.
We kijken terug op een superfijn clubweekend!

Volgend seizoen starten we met een nieuwe jeugdleidster. Eliene Sterenborg gaat ons team versterken omdat Florianne stopt als clubleidster. Florianne heel erg bedankt voor je inzet!

26 juni zijn wij als clubleiders ook aanwezig bij de studiemiddag en avond van de HGJB met als thema Transgenderisme. We hopen in september het jeugdwerk weer op te starten.
Fijne zomervakantie iedereen.
Leiding jeugdclub 12-16
 

mei 2023


Voor de jeugdclub zit het normale clubseizoen er inmiddels op. Op vrijdag 24 maart mochten we het jaarfeest houden met een volle d’ Ekkelkaamp, waar we heel blij mee waren! We hebben diverse tv-programma’s laten zien en afscheid genomen van de oudste leden. In de komende weken zullen we nog deelnemen aan het volleybaltoernooi op 13 mei en gaan we op 9, 10 en 11 juni op clubkamp in Drouwenerveen bij 25 graden Noord. Op vrijdagavond vertrekken we rond 19.00 uur en zondag hopen we rond 16.00 uur weer terug te zijn bij d’ Ekkelkaamp.
Het definitieve programma volgt nog.

Florianne Wubs heeft aangegeven te zullen stoppen als leidster. We willen haar heel hartelijk bedanken voor de jaren dat ze leiding heeft gegeven en gaan op zoek naar een nieuwe leidster.
 

maart 2023


Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarfeest.
Dit jaar is het thema: De TV toppers.
Het beloofd een groot TV spektakel te worden met bekende televisieprogramma’s en natuurlijk bekende Nederlanders.
We hopen dat jullie allemaal komen op vrijdag 24 maart. We beginnen om 19:30 uur.
Aan het eind van de avond zullen we afscheid nemen van de oudste leden.
1.    Rik Hoekzema
2.    Frank v.d. Meent
3.    Eva Prins
4.    Gerjan Roelfsema
5.    Renske Schuiterd
Als afsluiting hebben we traditiegetrouw een verloting. Nemen jullie iets mee voor de verloting?

De afgelopen weken hebben wij ook heel wat uurtjes besteed aan het behangen en verven van het jeugdhonk. Dat is nu helemaal afgerond. We hopen dat de vloerbedekking binnenkort geleverd kan worden en daarna is het klaar voor gebruik. Als alles klaar is,  hopen we een inloop/opening te organiseren zodat iedereen kan kijken hoe het eindresultaat is geworden.

Voor het jeugdhonk zijn we nog op zoek naar biljartkeus.
Heeft u nog een biljartkeu thuis liggen die u niet meer gebruikt, dan zouden wij die graag willen hebben.

Goed om te weten: clubweekend is op 9, 10 en 11 juni.lubleiding 12-16 jaar
 

 

februari 2023

De tweede helft van het seizoen is alweer een tijdje van start. En dat betekent dat we beginnen met de voorbereidingen voor het jaarfeest. Het jaarfeest willen we dit jaar houden op vrijdag 24 maart. U komt toch ook?

De Leiding
 

januari 2023


We gaan alweer richting de tweede helft van het club-seizoen. Wat hebben we samen veel meegemaakt! Met z'n allen hebben we kniepertjes gebakken, hopelijk hebben ze gesmaakt :). Door de kniepertjesactie kunnen we verder met investeren in ons toekomstige jeugdhonk. Via deze weg bedanken we iedereen die mee herft gebakken of ingrediënten heeft gedoneerd. Met name Boerderij Migchels voor de eieren én Willy en Elma Nobbe voor de vele bestellingen en het daarna grotendeels zelf bakken daarvan.

17 december hebben we gezamenlijk het kerstfeest gevierd. We mochten erbij stil staan dat Jezus Christus onze Zaligmaker als mens op aarde is gekomen. We hebben samen gezongen onder begeleiding van een Euphonium. Ook heeft onze dominee ons een indrukwekkend waargebeurd verhaal verteld over een gevangene die door te vertrouwen op God onschuldig is verklaard.

De jeugd zal in de kerstvakantie langs te deuren gaan om een gift te vragen, zodat we de clubavonden en activiteiten kunnen blijven houden.
7 januari is er nog geen club, omdat de avond ervoor (6 januari) de nieuwjaarsvisite toneeluitvoering wordt gehouden. We moedigen de clubleden aan om naar de nieuwjaarsvisite te gaan.

We hopen elkaar weer te ontmoeten op zaterdag 14 januari om 19.00 uur. Zo de Heere wil en wij leven.

De leiding.
 

november 2022


We hebben alweer een aantal clubavonden achter de rug. Het zijn goedbezochte avonden. De tieners weten de weg naar club te vinden en nemen daarbij ook vrienden en vriendinnen mee. Iets waar we erg dankbaar voor zijn. De verbouw van de hobbyzaal naar jeugdhonk schiet al mooi op. Op het moment van dit schrijven is de wand naar de grote zaal geïsoleerd, is er een geluidsdempende vloer gelegd en is de inloopkast afgetimmerd. We willen alle vrijwilligers die ons hiermee hebben geholpen nogmaals bedanken voor hun bijdrage. Zonder hun hulp kunnen wij niet!

Op vrijdag 18 november gaan we met alle jeugdclubs van de kerken in ons dorp bowlen bij Rendering. Ook groep D van de zondagsschool mag dan mee. We verzamelen om 19.00 bij de Bast. Zaterdag 19 november is er dan geen club. 26 November hoopt de Sint een bezoekje te brengen aan club. 3 december is er dan ook geen club. Ook hopen we in december weer een kniepertjesactie te houden, meer informatie zal via de nieuwsbrief bekend worden gemaakt en in het kerkblad van december. De opbrengst is bestemd voor het jeugdhonk.

De leiding
 

oktober 2022


Wij zijn weer enthousiast begonnen aan het nieuwe clubseizoen. Op de eerste avond (17 september) hebben wij een spel gedaan: the lost letters spel. De leden werden verdeeld in groepen en moesten met behulp van coördinaten de letters in het dorp opzoeken. De letters die ze op moesten zoeken waren: H, T, T, A, S, E, U, I, O,N, S. Van deze letters kun je een woord maken. Weet u wat het antwoord moet zijn?

Zaterdag 24 september beginnen we met de gewone clubavonden. We hopen op een groot aantal jeugdleden en veel leerzame avonden.
Wij hebben er weer heel veel zin in.

Leiding 12-16 club.
Gert, Janitha, Gerben, Florianne, Frank, Geertrudy
 

Clubkamp juni 2022


Vrijdag 10 juni was het zover. Na 3 jaar mochten we weer op clubkamp.
Om 18:45 verzamelden de jeugdleden en ouders zich bij d’ Ekkelkaamp. Er was iets misgegaan met de communicatie, want sommige jeugdleden dachten dat we 2 weken weg gingen. De bus van Gert werd helemaal volgeladen met enorme koffers en om 19:00 uur vertrokken we naar Ellertshaar.

Daar aangekomen hebben we de slaapzalen ingericht en waren er een aantal leden van de 16+ club al bezig met het voorbereiden van het spel Levend Cluedo. Aan ons de taak om de moordenaar, moordwapen en de locatie van de moord op te zoeken. Ruben, Corien, Matthias, Alyke en Harmen hebben hier heel veel werk van gehad. Ook Riët zou meehelpen, maar die zat helaas ziek thuis. Wij willen jullie nogmaals bedanken!

Na een kort nachtje (lees 2 uur) werden we zaterdagochtend met huifkar naar de survival gebracht.
De eerste opdracht was het bouwen van een eigen vlot en daarna met je eigen gemaakte vlot naar de overkant van de sloot varen en weer terug.
We troffen het heel erg met het weer, dus de meeste leden hebben meer in het water gezeten dan op het water.

Na 5 uurtjes kwamen we weer aan bij onze accommodatie en na een heerlijke douche mochten we genieten van een heerlijke maaltijd (macaroni) gemaakt door Koos. Koos Potze is onze vaste kok op clubkamp. Koos ook erg bedankt voor je heerlijke maaltijden en je gezelligheid.

‘s Avonds hebben we nog het spel “Ik Hou van Holland” gespeeld en laat in de avond is nog een dropping geregeld op verzoek van de jeugdleden. (Wij als leiding vonden dit een goed idee, wie weet krijgen we vannacht dan ook wat meer slaap).
 

mei 2022

Vrijdagavond 25 maart hebben wij het seizoen afgesloten met een jaarfeest in d’ Ekkelkaamp.
Met een bomvolle zaal hebben we kunnen genieten van de ‘stukjes’ van de clubleden.
Het thema was Grunn. De bus met verslaggever en cameraman van expeditie Grunn was aanwezig, ook de Stamtoavel, de ruilbeurs en de quiz Klouk ontbraken niet op deze avond. Tevens gaf de Grunniger K4 een optreden en er waren verschillende Groninger toneelstukjes. De clubleden hebben het ontzettend goed gedaan, er is heel wat afgelachen in de zaal.

Tijdens de pauze was er een verloting. De grote verloting heeft 350,- euro opgebracht voor Oekraïne. We willen bakkerij John Meinds bedanken voor het gratis leveren van een grote slagroomtaart die werd ingezet als hoofdprijs. De volledige opbrengst van deze extra verloting van de taart is ten goede gekomen aan Oekraïne.

Aan het eind van de avond hebben we afscheid genomen van de oudste leden van club:
Bram Hilverts, Nadine Maarsingh, Ruben Maarsingh, Stefan Meesters, Bram Migchels, Ruben Moed, Jan Wessels, Anke Wolfs en Niek Wolfs. Ook hebben we afscheid genomen van Aart Jan Clazing. Hij is gestopt als clubleider. We hebben Aart Jan en de oudste leden toegezongen met lied 356 uit Weerklank: “Ga met God en Hij zal met je zijn”.

Wij zijn dankbaar dat wij weer een jaarfeest mochten vieren en dat er zo’n grote opkomst was.
We willen daarom iedereen bedanken die ons geholpen heeft in welke vorm dan ook.
Ook zijn we heel dankbaar dat we een nieuwe clubleider hebben gevonden. Frank Boels gaat ons team van clubleiders in het nieuwe seizoen versterken.

Er staat nog 1 activiteit op het programma: clubkamp.
Na 3 jaar mogen we weer op kamp. Wij hebben er ontzettend veel zin in. We hopen 10,11,12 juni naar Klonie in Ellertshaar te gaan.

Leiding club 12-16 jaar
 

maart 2022


Sinds eind januari konden we weer samenkomen als jeugdclub. Door de hoge besmettingen met corona onder de jeugd en de leiding hebben we een aantal avonden moeten schrappen.
Nu bijna alle coronamaatregelen ten einde zijn is het ook weer mogelijk om een jaarfeest te organiseren. De afgelopen 2 jaar was dit niet mogelijk, maar we zijn blij en dankbaar dat we dit nu wel weer kunnen doen. Het jaarfeest zal worden gehouden op DV vrijdag 25 maart vanaf 19.30 in d’ Ekkelkaamp.
Zet u deze datum alvast in de agenda? We nodigen jong en oud van harte uit om het jaarfeest met ons mee te vieren. Het thema dit jaar is ‘RTV Noord’. De komende clubavonden zullen we bezig zijn met de voorbereidingen voor het jaarfeest.

De leiding
 

februari 2022


Op 27 november had de jeugdclub 16+ een sinterklaasavond. Het sinterklaasspel werd gespeeld en het was een gezellige avond.

Op 17 december stond de kerstviering op de planning, maar deze kon helaas niet doorgaan zoals we gewend zijn. Wel werd er een kerstwandeling georganiseerd. Het thema van de kerstwandeling was: Een kind is ons geboren. Tijdens de kerstwandeling werden er opdrachten uitgevoerd en het eindstation was bij de dominee in de tuin. Hier is de avond gezellig afgesloten met een spel en een kampvuur.

Wij zijn erg blij dat vanaf 28 januari de clubavonden weer in d’Ekkelkaamp plaatsvinden. Wij zien er erg naar uit om de jeugd van de 16+ club weer te ontmoeten!

Het bestuur van de 16+ club
 

februari 2022


We hopen zo snel mogelijk weer te kunnen starten met club, Houd hiervoor de nieuwsbrief in de gaten.

Via deze weg willen we iedereen bedanken die ons financieel gesteund heeft via de giftenboekjes.

Zaterdag 12 februari komt Dhr. Dekker op club als spreker.

Wij hopen op vrijdag 25 maart het jaarfeest te vieren. Op welke manier dit gaat plaatsvinden is momenteel nog onbekend.

Leiding jeugdclub Obadja
 

januari 2022


En dan is ineens het eerste deel van het winterseizoen voorbij. We mogen dankbaar zijn dat we nog tot begin december met elkaar in d’ Ekkelkaamp ‘gewone’ clubavonden mochten hebben.
Op 27 november is Sinterklaas langs geweest.

Op 18 december zouden we normaal gesproken tijdens de Kerstviering de geboorte van onze Heere Jezus herdenken. Helaas kon dit op de manier zoals we gewend zijn niet doorgaan. Op het laatste moment hebben we met behulp van vrouwenkring Martha, een kerstwandeling georganiseerd, waarvoor heel hartelijk dank! Iedere groep liep met de eigen clubleiders de wandeling, waarbij onderweg een stukje uit de Bijbel werd gelezen of een puzzeltje gemaakt.

Ook hebben we als Jeugdclub 12-16 de kniepertjesactie gehouden. Samen met de leden van Genesis en Zorghuis Samen hebben we een hele mooie opbrengst bij elkaar gebakken!
We willen dan ook alle leden, clubleiders, ouders, deegmakers, kniepertjes-ijzer-uitleners en ieder ander die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het succes van deze actie heel hartelijk bedanken! Met elkaar hebben we dit gedaan.
Van de molen in Vriescheloo hebben we een bijdrage mogen krijgen in de vorm van een paar kilo gratis bloem!
De opbrengst van de kniepertjesactie was € 537,00 en zal worden verdeeld tussen Zorghuis Samen voor de aanschaf van een ‘beleef tv’ en muziekgroep Genesis voor de aanschaf van een ‘mengpaneel’.

Voor iedereen veel Heil en Zegen gewenst voor het nieuwe jaar. Hopelijk wordt het ons gegeven om het winterseizoen op een ‘normale’ manier af te sluiten. Zo de Heere wil en wij leven.
 

november 2021


Het seizoen is weer in volle gang. Inmiddels hebben wij alweer 4 gewone clubavonden mogen geven. Totaal hebben wij 10 nieuwe clubleden mogen ontvangen, die ook trouw alle clubavonden aanwezig zijn. Er komt ook regelmatig een vriend/vriendin mee naar club. Dit vinden wij heel leuk.

Zondag 17 oktober hebben wij na de ochtenddienst een preekbespreking gehad samen met jeugd uit Hagestein. Het was heel mooi en leerzaam om samen met andere  jeugdleden en jeugdleiders te mogen napraten over de preek.  Helaas was de opkomst van onze jeugd(club) niet groot. We hopen wanneer er weer zoiets wordt georganiseerd, dat er meer jeugd aanwezig zal zijn.
Wij willen daarom de ouders vragen om hier een steentje aan bij te dragen.

 

oktober 2021


Zaterdag 18 september zijn we het clubseizoen met z’n allen op een ontspannen manier begonnen met het zogenaamde ‘Snap-App spel’. De jeugd moest hierbij op zoek naar foto’s die gemaakt waren in ons dorp en deze per app doorsturen naar de leiding. Per gevonden foto kon er 1 punt verdiend worden. De leiding hield de puntenscore nauwkeurig bij. De jeugd deed fanatiek mee!

Op het moment van schrijven staan we voor onze eerste normale clubavond op zaterdag 25 september. We hopen met elkaar op een mooi seizoen met een grote opkomst. Nu de coronabeperkingen voor het grootste deel opgeheven zijn hopen we samen een volledig seizoen vol te kunnen maken.
Ook vrienden/vriendinnen zijn van harte welkom om bij ons aan te schuiven.

Namens de leiding,

Janitha, Geertrudy, Gert, Florianne, Gerben en Aart-Jan
 

september 2021


We starten het clubseizoen op zaterdag 18 september om 19.00 met een spel. Alle leden worden hiervoor uitgenodigd. De jongeren die net van de zondagsschool afkomen en nieuwe gemeenteleden tussen 12 en 16 krijgen een aparte uitnodiging via de post. Die avond mogen jullie ook allemaal een vriend of vriendin meenemen.
De eerste echte clubavond start dan op 25 september waarin we zoals gebruikelijk beginnen met het Bijbels onderwerp, daarna hebben we een kwartiertje pauze en drinken we wat en in het laatste half uur verzorgt één van de leden een vrij onderwerp.
De verdere planning van het clubseizoen hebben we nog niet ingevuld, dit hangt helemaal af van de ontwikkelingen i.v.m. corona en de beperkingen hieromtrent. We hopen dat we weer veel jongeren op club mogen verwelkomen!

De leiding,
Aart-Jan, Janitha, Geertrudy, Gert, Florianne en Gerben
 

juni 2021

Na een kort clubseizoen 2020-2021 kan helaas ook het geplande clubkamp (wederom) niet doorgaan. De reservering is verplaatst naar het weekend van 10-12 juni 2022. Hopelijk kunnen we dan met alle leden richting “Klonie” in Ellertshaar.

Om het afscheid van de oudste leden niet onopgemerkt voorbij te laten gaan hebben we op zaterdagavond 3 juli een afscheidsavond met barbecue gepland in de fietsenstalling bij d' Ekkelkaamp. Hierbij ook aan de ouders van de oudste leden het vriendelijke verzoek deze datum in hun agenda vrij te houden.

We hopen de jeugd en de oudste leden van de zondagsschool die afscheid genomen hebben in het najaar (weer) te mogen begroeten bij een nieuw clubseizoen!
Namens de leiding 12-16 club wensen wij u/jou/jullie een goede zomer toe.
 

mei 2021


In het vorige kerkblad schreven we over het abrupt eindigen van het clubseizoen. Helaas is ook het jaarfeest komen te vervallen. Het clubkamp stond gepland op 5-7 juni, maar door de genomen maatregelen van de overheid zien wij geen mogelijkheid om tegen die tijd een gezellig clubkamp te organiseren. In overleg met de accommodatie hebben we het clubkamp kosteloos kunnen verplaatsen naar 4-6 juni 2021. We zijn blij dat de eigenaar van de accommodatie ons daarin tegemoet is gekomen.

Als clubleiding vinden we het erg jammer dat we de jeugd niet meer ontmoeten en dat de jeugd elkaar ook niet meer ontmoet. Daarom zijn we aan het kijken hoe we digitaal toch nog wat leuks kunnen organiseren.

Leiding jeugdclub 12-16
 

maart 2021

Tijdens de persconferentie hebben we gehoord dat de lock-down nog 3 weken wordt verlengd. Dit is natuurlijk geen leuk bericht, vooral niet voor de jeugd. Wat hadden we graag weer met de jeugd willen afspreken in ‘d Ekkelkaamp, helaas is dat nog niet mogelijk.

Met het online-clubgeven zijn wij gestopt, sinds de jeugd ook hele weken online les krijgen van school. Voor beide partijen was 2 maanden online clubgeven genoeg, voor de leiding was de inspiratie op. Contact leggen met de jeugd via een webcam is lastig, aangezien we vaak te horen kregen dat de webcam stuk was (vooral op de zaterdagavond) of de webcam was gericht op het plafond. Als leiding snappen we dat volledig. Vreselijk om je nu te vertonen met jouw Corona kapsel.

Daarom moesten we creatief zijn. 23 januari hebben wij een online bingo georganiseerd voor alle clubleden. De clubleden kregen een week van te voren: bingo kaartjes, een pakje drinken en een zakje chips. Tijdens de bingoavond zijn de prijsjes uitgedeeld aan de winnaars, dit lukte allemaal voor de avondklok. Het was een leuke avond.

Zaterdag 6 februari hebben wij een Kahootquiz georganiseerd voor de hele gemeente. Veel leuke reacties mochten we ontvangen, leuk om te horen en zien dat er zoveel gemeenteleden hier aan mee hebben gedaan. Ondanks dat wij elkaar niet kunnen ontmoeten, hebben we toch het gemeentegevoel kunnen ervaren.  Om dit gevoel vast te houden organiseren we op zaterdag 27 februari 2021 nog een keer een Kahootquiz, hopelijk met net zoveel deelnemers.

 

Dit jaar lukt het niet om een traditionele jaarfeest te organiseren.

We hopen wel dat we op clubkamp kunnen. Dit staat (nog) gepland voor 4,5 en 6 juni.

Namens de leiding 12-16 club wensen wij iedereen Gods kracht toe in deze moeilijke periode.
 

februari 2021

 
Door de huidige corona maatregelen is het helaas niet mogelijk om club te geven op de manier die we graag willen. Maar omdat we graag iets met de jeugd willen doen hebben we zaterdag 23 januari een online bingo georganiseerd.

Wat we gaan doen met het jaarfeest is nog niet bekend. Wanneer club weer gaat starten is nog onduidelijk houd hiervoor de nieuwsbrief in de gaten.

Via deze weg willen we u bedanken voor de giften die we binnen hebben gekregen.

Leiding jeugdclub 12-16
 

januari 2021

Ondanks de verscherpte maatregelen van 14 december zijn wij erg dankbaar dat wij ons kerstfeest van 19 december wel hebben kunnen vieren. Genesis zou medewerking verlenen aan het kerstfeest maar mocht helaas door de verscherpte  maatregelen niet optreden. We willen Genesis bedanken voor hun voorbereidingen. We hadden jullie graag zien optreden.

Als alternatief kon via de geluidsinstallatie van de kerk en een beamer muziek worden afgespeeld en beeld worden getoond. Gert Sterenborg heeft dit alles in goede banen weten te leiden. Ook thuis kon u meekijken en luisteren. We hopen dat u, net als wij, hebt genoten van het muziek en het mooi kerstverhaal van Ds. Noorlander. (Hebt u het gemist, dan kunt u nog terugkijken via kerkdienstgemist.nl.) Ook via deze weg willen wij Ds. Noorlander bedanken voor zijn medewerking.

Aangezien d' Ekkelkaamp tot 19 januari gesloten is kunnen we nog geen club geven. Wanneer wij weer starten is voor ons ook nog onduidelijk. Houd de nieuwsbrief in de gaten.

Dit jaar konden wij niet langskomen voor een gift. Wij hebben daarom besloten om alle gemeenteleden een kaartje te sturen. Wij hopen via deze weg toch u gift te mogen ontvangen. Inmiddels hebben wij de eerste giften al binnen gekregen, dank daarvoor.

Ten slotte willen wij u geloof, hoop en liefde toe wensen voor 2021.

Leiding jeugdclub 12-16
 

december 2020

Sinds half oktober konden we niet meer in d' Ekkelkaamp samenkomen om club te houden. Dit was erg jammer, maar gelukkig hebben we de avonden online kunnen voortzetten. Een echt gesprek over een onderwerp was best moeilijk te houden en als leiding misten we de interactie met de jongeren erg. Maar we vertrouwen erop dat de Heere ook via deze weg Zijn zegen heeft willen geven over de avonden.

Toen bekend werd dat d' Ekkelkaamp weer open ging zijn de meeste groepen weer samengekomen in d' Ekkelkaamp. We hadden niet verwacht dat d' Ekkelkaamp voor december al weer open zou gaan en daarom hebben we geen voorbereidingen kunnen treffen om sinterklaas te vieren. Dit slaan we dit jaar daarom over.

We hebben in de planning om onze Kerstviering te houden in de kerk op 19 december, waardoor de hele gemeente mee kan kijken via Kerk-TV. Meer informatie volgt nog via de nieuwsbrief.

Dit jaar komen de leden niet langs met de giftenlijsten zoals gebruikelijk gebeurd. Hoe we dit wel gaan doen, ziet u vanzelf: houdt uw brievenbus vóór de kerstdagen in de gaten!
We hebben de afgelopen periode vanuit de gemeente een gift mogen ontvangen, waarvoor hartelijk dank!

Omdat we niet mogen samenkomen om kniepertjes te bakken, zal de geplande kniepertjesactie in december niet kunnen doorgaan. Volgend jaar hopen we deze actie wel weer te houden.

De jeugdclub 12-16 wil u alvast gezegende kerstdagen wensen en een goed, voorspoedig, coronavrij nieuw jaar.
 

november 2020

De eerste maand van het clubseizoen zit er al weer op. Op moment van schrijven is in overleg met de kerkenraad beslist om het clubwerk voor 4 weken stil te leggen, vanwege de oplopende coronabesmettingen in ons dorp. Voor ons als leiding geeft dit een dubbel gevoel. Natuurlijk is dit het meest verstandige besluit, maar vinden we het ook heel jammer dat we niet meer samen met de jeugd over het geloof kunnen praten. Juist in deze tijd is het belangrijk om samen te komen, Bijbel te lezen en horen wat Jezus ook in ons leven wil betekenen. Om toch binding met elkaar te houden, willen we deze weken proberen om online toch een clubavond te organiseren. Hoe dit eruit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk.

De gezamenlijke activiteit met de jeugdclubs van de andere kerken van ons dorp is uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Na het succes van vorige jaar, hopen we dit jaar ook weer een kniepertjesactie te houden! Houd u hiervoor de nieuwsbrief en de kerkbode in de gaten!

Vriendelijke groet,
leiding Jeugdclub 12-16 ‘Obadja’: Gert Sterenborg, Gerben Huiting, Geertrudy Kruiter, Florianne Wubs, Aart Jan Clazing en Janitha Wolfs
 

september 2020

De eerste maand van het clubseizoen zit er al weer op. Op moment van schrijven is in overleg met de kerkenraad beslist om het clubwerk voor 4 weken stil te leggen, vanwege de oplopende coronabesmettingen in ons dorp. Voor ons als leiding geeft dit een dubbel gevoel. Natuurlijk is dit het meest verstandige besluit, maar vinden we het ook heel jammer dat we niet meer samen met de jeugd over het geloof kunnen praten. Juist in deze tijd is het belangrijk om samen te komen, Bijbel te lezen en horen wat Jezus ook in ons leven wil betekenen. Om toch binding met elkaar te houden, willen we deze weken proberen om online toch een clubavond te organiseren. Hoe dit eruit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk.

De gezamenlijke activiteit met de jeugdclubs van de andere kerken van ons dorp is uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Na het succes van vorige jaar, hopen we dit jaar ook weer een kniepertjesactie te houden! Houd u hiervoor de nieuwsbrief en de kerkbode in de gaten!

Vriendelijke groet,
leiding Jeugdclub 12-16 ‘Obadja’: Gert Sterenborg, Gerben Huiting, Geertrudy Kruiter, Florianne Wubs, Aart Jan Clazing en Janitha Wolfs
 

september 2020
____________________________________________________________________________________________

Het clubseizoen 2019 -2020 had ook net als vele andere activiteiten te maken met de noodzakelijke maatregelen omtrent het Coronavirus. De laatste geplande clubavonden van het seizoen werden hierdoor afgelast.
Per juli kwamen er weer wat versoepelingen omtrent de Coronamaatregelen. Dat gaf ons ruimte om toch nog het seizoen leuk af te sluiten en afscheid te nemen van de oudste leden (Mart, Myrthe, Anniek, Mariëtte, Britt, Harmen, Arjen, Lars en Gisbert). Ook konden we op deze avond op gepaste  wijze afscheid nemen van Zwaantje als clubleidster.

Op zaterdagavond 11 juli 18:00 uur begonnen wij met een BBQ , waarbij bijna alle leden aanwezig waren. Om 20:00 uur verzamelden de ouders van de oudste leden zich voor het officiële gedeelte. Na een overdenking van Gerben kregen de oudste leden een dagboek en een mooie sleutelhanger met de tekst: “Zegen mij op de weg die ik moet gaan”. Samen met de ouders hebben wij de oudste leden toegezongen met lied 416: Ga met God en Hij zal met je zijn. Wij kijken terug op een hele gezellige avond.

Na het startweekend gaat ook de jeugdclub weer beginnen aan een nieuw seizoen. Zoals het nu lijkt mogen wij weer starten met de gewone clubavonden. Jeugd mag bij elkaar zitten en leiding neemt 1,5 meter afstand van de jeugd. Wij beginnen zaterdagavond 19 september om 19:00 uur met een introductieavond. We gaan het spel Scotland Yard spelen. Dit spel speel je buiten in groepjes. Per groep heb je een telefoon nodig. Het zou leuk zijn als jullie allemaal een vriend/vriendin meenemen.
 
Leiding 12-16
 

mei 2020

In het vorige kerkblad schreven we over het abrupt eindigen van het clubseizoen. Helaas is ook het jaarfeest komen te vervallen. Het clubkamp stond gepland op 5-7 juni, maar door de genomen maatregelen van de overheid zien wij geen mogelijkheid om tegen die tijd een gezellig clubkamp te organiseren. In overleg met de accommodatie hebben we het clubkamp kosteloos kunnen verplaatsen naar 4-6 juni 2021. We zijn blij dat de eigenaar van de accommodatie ons daarin tegemoet is gekomen.

Als clubleiding vinden we het erg jammer dat we de jeugd niet meer ontmoeten en dat de jeugd elkaar ook niet meer ontmoet. Daarom zijn we aan het kijken hoe we digitaal toch nog wat leuks kunnen organiseren.

Leiding jeugdclub 12-16


april 2020

Helaas is het clubseizoen abrupt afgebroken. We waren druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarfeest. Er was al flink geoefend voor het toneelstuk. Er was al flink geknutseld, maar helaas dit jaar komt er geen jaarfeest. Dit vinden wij heel jammer, maar gezondheid gaat voor.

Graag hadden wij tijdens het jaarfeest afscheid willen nemen van de oudste clubleden en ook van Zwaantje Brugge-Hemssems. Zij stopt namelijk na dit seizoen als clubleidster. Via deze weg willen wij Zwaantje ontzettend bedanken voor haar enthousiaste inzet voor de jeugdclub. Acht jaar heeft ze club mogen geven aan de jeugd van onze gemeente.
Florianne Wubs-Volders neemt de taken over van Zwaantje. Daar zijn wij heel blij mee.  Op ons programma staat nog een clubkamp van 5-7 juni. Wij hopen dan naar ’t Klonie te gaan in Ellertshaar, maar of dit doorgaat weten we nog niet. Via deze weg willen we alle ouderen die (gedwongen) thuis zitten heel veel sterkte wensen.

Leiding jeugdclub 12-16

maart 2020

We zitten alweer in de tweede helft van het seizoen. Tot nu toe hebben we veel leuke dingen mogen doen. We zijn inmiddels begonnen met het opknappen van het jeugdhonk (voorheen hobbyzaal) waar alweer heel wat uurtjes door jong en oud in is gewerkt.

In februari hebben we een bezoek gebracht aan de Joodse Synagoge in Groningen waar we een rondleiding kregen van Geert Volders. Uiteraard kregen alle jongens een keppeltje op. Dit was een avond met veel informatie die veel indruk heeft gemaakt.

Ook is de kerkenraad een avond bij ons op bezoek geweest. Dat was ook een mooie avond, waarbij de jeugd ook de mogelijkheid had voor het stellen van (moeilijke) vragen.

Het jaarfeest hopen we dit jaar te houden op 27 maart. Noteert u dit alvast in uw agenda! Het belooft weer een mooie gezellige avond te worden. De oudste groep is inmiddels begonnen met het instuderen van een toneelstuk en de andere groepen hebben ook al diverse leuke ideeën met elkaar bedacht.

Jeugdclub 12-16

februari 2020

Kniepertjesactie
Ja, we schrokken wel even toen we de bestellingen optelden en we zagen dat er bijna 300 zakjes kniepertjes besteld waren. Daar hadden we niet op gerekend. Daarom zijn we in plaats van 1 avond, 4 avonden gaan bakken. Deze avonden waren erg gezellig, de opkomst van de jeugd was goed en in een ontspannen sfeer werd de ene na de andere pond beslag weggewerkt.

Gelukkig kon de creaclub ook nog 2 morgens bakken waardoor zij ongeveer 1/3e deel van de bestellingen hebben gebakken. De bruto opbrengst was
€ 516,-.  Hierbij waren ook een aantal giften). Hiervan heeft de creaclub € 66,-  ontvangen en de overige € 450,- zal worden gebruikt om de hobbyzaal op te knappen.

Wij willen iedereen bedanken die kniepertjes heeft besteld en/of een gift heeft gegeven. Ook willen we de gemeenteleden bedanken die (kostenloos) beslag hebben gemaakt en/of hebben meegeholpen met bakken.
Een bijzonder dankwoord aan de creaclub voor het helpen met deze actie, want zonder jullie hulp hadden we dit niet kunnen doen.

Jeugdclub 12-16

eind 2019

Na het bezoek van Sinterklaas met twee van zijn pieten op 30 november zijn we de afgelopen maand naast de reguliere clubavonden met veel jeugdleden druk bezig geweest om het grote aantal bestellingen van de kniepertjesactie tijdig te kunnen leveren. In de schuur van de familie Wolfs aan de Barlage zijn we meerdere avonden aan het bakken geweest.
Ook de dames van de Creaclub hebben ons geholpen met de deegbereiding en het bakken. Namens ons allen bedankt dat u in grote getale een bestelling hebt gedaan! We zullen de totale opbrengst van deze actie in het volgende kerkblad bekend maken. Met dit geld hopen we samen met de jeugdleden de huidige hobbyzaal op te knappen om er een jeugdhonk van te maken.

Op zaterdag 14 december hebben we bezoek gehad van twee leden van de kerkenraad. Wieger Eeuwema en Anton Wesseling waren aanwezig om samen met ons een clubavond mee te maken.

Dit jaar zullen we in plaats van een kerstviering op zaterdag 21 december de in Onstwedde georganiseerde herderstocht gaan lopen met de jeugd.  We hopen het kerstevangelie zo eens op een andere manier te beleven.

In het nieuwe jaar starten we op zaterdag 11 januari weer met de clubavonden.

We wensen jullie allemaal gezegende kerstdagen en een goed nieuw jaar.

Namens de leiding;
Gerben, Geertrudy, Gert, Janitha, Zwaantje & Aart-Jan

december 2019

In de afgelopen maanden zijn we als jeugdclub bijna elke zaterdagavond bij elkaar geweest. De opkomst is goed. We zijn gestart met 3 groepen, maar omdat de jongste groep vrij klein is hebben we de jongste en middelste groep samengevoegd waarbij elke avond 2 leidinggevenden aanwezig zijn.

Op 1 november hadden we een activiteit met de gezamenlijke jeugdclubs van alle kerken in ons dorp. We zijn toen gaan zwemmen in het Pagecentrum. Dit vond de jeugd erg leuk!

30 november hebben Sint en zijn Pieten ons weer bezocht, waarbij we genoten van lekkers, de leuke anekdotes van onze leden en zijn we met een cadeautje weer huiswaarts gegaan.

De maand december is voor onze club een drukke maand.
Allereerst is er een nieuwe activiteit/actie: we gaan een kniepertjesactie houden! Vorig jaar hebben enkele leden al kniepertjes gebakken voor de winterfair en vanwege dit succes willen we dit jaar dit voor de hele gemeente gaan doen! De opbrengst zal o.a. worden besteed aan het opknappen van de hobbyzaal en om deze te veranderen in een mooi jeugdhonk waar de jeugd leuke spel- en sportactiviteiten kan doen. Meer informatie hierover kunt u vinden in de nieuwsbrieven begin december.


Het kerstfeest vullen we dit jaar iets anders in dan we vaak gewend zijn. We hopen op 21 december mee te lopen met de herderstocht. In de kerstvakantie komen onze leden weer langs met de giftenboekjes; kunnen we op uw bijdrage rekenen?

De leiding

september 2019

De zomervakantie is voorbij en de club gaat weer beginnen, ben jij tussen de 12 en 16 jaar, dan ben jij van harte welkom op onze jeugdclub Obadja. Obadja betekent “dienaar van de Heer”. 

Onze eerste clubavond is zaterdagavond 12 september aanvang 19:00 uur.
Natuurlijk hopen wij jullie ook allemaal te zien tijdens het startweekend, beginnend op vrijdag 6 september tijdens een gezamenlijke activiteit van de 3 kerken in Onstwedde.

Tijdens ons jaarfeest in maart hebben wij als club al afscheid genomen van Jan Hidde Wilzing als clubleider, via  deze weg willen wij Jan Hidde Wilzing nogmaals bedanken voor 7 jaren inzet voor onze club.

De clubleiding bestaat nu uit: Aart-Jan Clazing, Janitha Wolfs,  Zwaantje Brugge, Gerben Huiting, Gert Sterenborg en Geertrudy Kruiter.

Clubkamp mei 2019

De Jeugdclub 12 – 16 heeft het seizoen onlangs afgesloten met het clubkamp, dat dit jaar op 24, 25 en 26 mei werd gehouden. Locatie was Hof Beel in het Duitse Oberlangen, een voormalig klooster dat door Nederlanders wordt gerund. Achterin de tuin stond nog een Mariakapel. Verder kende het onderkomen een typische indeling: In de kelder de keuken, op de begane
grond de eetzaal en op de eerste etage de slaapzalen.

Vrijdagavond 24 mei kwam we rond kwart voor acht aan, waarna de slaapzalen werden verdeeld. Deze avond stond er een rebustocht van ongeveer twee kilometer lopen op het programma. Onderweg moesten 12 rebussen worden opgelost. De groepen moesten zelf uit zien te vinden welk verband er was tussen de oplossingen. Dit bleek uiteindelijk niet al te moeilijk, want elke groep had vrij snel door dat het om plaatsnamen uit de provincie Groningen ging.

Na een korte nacht (een enkeling had helemaal geen slaapzak van binnen gezien ….) maakte iedereen zich zaterdagmorgen na het ontbijt klaar voor vertrek naar Schloss Dankern, dat op slechts enkele kilometers afstand gelegen was. Het weer werkte prima mee en tegen half vier gingen we terug naar Hof Beel. Er werd nog gevoetbald en gevolleybald en de voorbereidingen voor de Bonte Avond konden worden getroffen. Koos Potze, die als chef kok weer mee was, zorgde voor de macaroni en tegen half negen werd begonnen met het avondprogramma.

Inmiddels waren Anton Wesseling en Wieger Eeuwema ook gearriveerd. Zij werden meteen aangewezen als juryleden. De Grote Duitsland Quiz met twintig vragen over Duitsland werd gewonnen door Zjanna Veldhuis en Anouk Migchels. Opvallend was dat bijna niemand wist dat ‘Juist’ een Duits Waddeneiland is. De jury riep de jongens van de jongste groep uiteindelijk uit tot winnaars van deze avond. Zij hadden ook een quiz bedacht en mochten de wisselbeker in ontvangst nemen. Vrijwel iedereen zocht deze keer vroegtijdig de slaapzalen op en zo kon ook de leiding genieten van een heerlijke nachtrust.

De volgende ochtend werd een Bijbelstudie gehouden met als thema ‘Bidden’. Eerst werd Lukas 11, vers 1 – 13 gelezen, waarna er in verschillende groepen werd gepraat over hoe te bidden, waar en wanneer, waar mag je wel en niet voor bidden en de vraag: wordt een gebed verhoord ? Het gaat bij bidden om durven, verwachten en vertrouwen. We mogen verwachten dat een gebed door God wordt gehoord en er op vertrouwen dat Hij het op Zijn tijd ook verhoord.
Koos ging vervolgens bezig met het middagmaal: ‘Soep à  la Koos’, een broodje hamburger en een toetje. We konden dit keer buiten eten. Na het afruimen werden de tassen gepakt en reden we tegen half vier weer terug naar Onstwedde.

Leiding en leden kwamen tot de conclusie dat het clubkamp in het wekend over het algemeen goed was bevallen en dus voor herhaling vatbaar.
Voor de oudste leden was dit tevens het afscheid van de Club 12-16. Mark Maarsingh, Harmen Roelfsema, Jasper Veldhuis, Jarno Sterenborg, Rick Heijes, Leon Smith, Niels Lantinga, Marriët Wilzing, Laura Smith, Alieke Wubs, Carola Meesters, Lianne Raatjes en Arwin Verwey gaan de club verlaten. Bedankt voor jullie aanwezigheid en inzet en we hopen dat je  volgend jaar de 16+ club gaat bezoeken.

Namens de leiding,
Jan Hidde Wilzing

Maart 2019


Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarfeest en nadert het einde van het seizoen. In tegenstelling tot een eerder bericht wordt het jaarfeest gehouden op vrijdagavond 22 maart in d’ Ekkelkaamp. De avond begint om 19.30 uur.
Tijdens het jaarfeest zullen de veertien leden van de oudste groep afscheid nemen.
Iedereen is uiteraard van harte welkom. Denkt u nog even aan het meenemen van een prijsje voor de verloting ?

In de maanden december en januari zijn de leden langs geweest voor een gift. Dit heeft geresulteerd in een mooi totaalbedrag, waarvoor dank!

Op zondagavond 3 maart hopen we met veel van onze jongeren een jeugdavond in Nieuwe Pekela bij te wonen. Thema van deze avond is ‘Geloven
is topsport!’. Deze avond begint om 19.00 uur.

Het Clubkamp houden we dit jaar voor het eerst in een weekend. In het weekend van 24, 25 en 26 mei gaan we naar Hof Beel in Oberlangen (Dld). We hopen uiteraard dat iedereen meegaat!

Namens de leiding,
Jan Hidde Wilzing

januari 2019

Het eerste deel van het seizoen zit er al weer op. Op vrijdagavond 2 november was de gezamenlijke activiteit van de jeugdclubs in ons dorp. In de Christelijk Gereformeerde Kerk waren ongeveer 50 jongeren aanwezig, die in  groepen een route door het dorp aflegden en onderweg op twaalf adressen een vraag moesten beantwoorden. Bij een goed antwoord kon een letter worden verdiend. Bij terugkomst moesten de letters op de juiste plek worden gezet en zo kon bijna elke groep het woord ’Samenwerking’ vinden.
Het was een geslaagde avond.

Geertrudy Kruiter is inmiddels toegetreden tot de leiding en zal vooral bij de middengroep, die wat aantal leden betreft de grootste groep is, worden ingezet.

Zaterdag 1 december kwamen Sinterklaas en zijn twee knechten bij ons bezoek. De goedheilig man had ook deze avond voor iedereen iets lekkers meegenomen.

Zaterdag 15 december stond de jeugdclub op de Winterfair. De kinderen konden blikgooien, er werden kniepertjes verkocht en men kon meedoen met ‘Schijt je rijk’. Ook werden zelfgemaakte kerstspullen verkocht. Deze avond heeft een mooi bedrag opgeleverd. Ruben Moed, Ruben Maarsingh, Stefan Meesters, Anke Wolfs, Bram Migchels en Niek Wolfs waren deze zaterdag van de partij om mee te helpen en hadden de vrijdagavond al geholpen met het bakken van de kniepertjes! Allemaal nog bedankt voor jullie inzet!

Zaterdag 22 december hebben we Kerst gevierd, waarbij ds. Noorlander een korte overdenking heeft gehouden. Aansluitend was er een broodmaaltijd.

Verder zullen de jongeren van de jeugdclub binnenkort bij u langs komen voor
een gift.

We hopen in het nieuwe jaar op zaterdag 12 januari weer te starten met de clubavonden. Tenslotte alvast om te noteren: Het jaarfeest wordt gehouden op vrijdag 29 maart in d’ Ekkelkaamp.

Namens de leiding,
Jan Hidde Wilzing

november 2018

Er zijn inmiddels een aantal clubavonden geweest. De jongste groep bestaat uit ongeveer tien leden met Zwaantje Brugge en Gerben Huiting als leiders. Aart Jan Clazing en Gert Sterenborg vormen de leiding bij de middengroep, terwijl Janitha Wolfs en Jan Hidde Wilzing de oudste groep onder hun hoede hebben. In totaal bestaat de Jeugdclub 12–16 dit seizoen uit ongeveer 40 leden.

Vrijdagavond 2 november is er een gezamenlijke jeugdactiviteit van de drie jeugdclubs in ons dorp. Deze avond begint om 18.45 uur in de Christelijk Gereformeerde Kerk en duurt tot ongeveer 20.45 uur.
Ook de kinderen van de oudste groep van de Zondagsschool zijn weer van harte welkom.
Zaterdag 10 november is er geen club. Dit vanwege de viering van Sint Maarten in Onstwedde, waarbij de meeste leidinggevenden nog jonge kinderen hebben en zodoende deze avond niet aanwezig kunnen zijn.
Op zaterdag 1 december gaan we Sinterklaas vieren (met Zwarte Pieten!). Zaterdag 15 december hopen we net als twee jaar geleden op de winterfair te staan en zaterdag 22 december staat de Kerstviering op het programma.

Namens de leiding, Jan Hidde Wilzing

Afsluiting seizoen 2017/ 2018

Het clubseizoen is inmiddels afgelopen en we kunnen met z’n allen terugkijken op een goed verlopen winterseizoen.

Zaterdag 3 maart is Reina Timmer nog bij ons geweest om iets te vertellen over haar activiteiten bij Stichting Bootvluchteling. Haar verhaal en presentatie over de bootvluchtelingen die aankomen op het Griekse eiland Lesbos maakte veel indruk.

Vrijdag 23 maart hebben we het seizoen afgesloten met het jaarfeest in d’ Ekkelkaamp. Het thema van het jaarfeest was ‘Hollywood’. De verschillende groepen hadden zich de afgelopen weken verdiept in het thema en zo werd er een reclamespot opgevoerd, was er een film gemaakt waarbij een misdaad werd opgelost, deden gemeenteleden mee met een quiz waarbij de intro’s van bekende series moesten worden geraden en werd er gezongen en gedanst op filmmuziek.
De oudste groep voerde het toneelstuk ‘Ja hoor, u bent goedgekeurd!’ op.

Deze avond namen er vier leden afscheid: Ruben Sterenborg, Geline Verweij, Edward van de Meent en Alyta Heun. Ze kregen een dagboekje uitgereikt. We hopen dat de 16+ club jullie volgend seizoen mag begroeten als nieuwe leden.
Ook namen we afscheid van twee leidinggevenden, Anton Wesseling en Henny Nonkes, We willen jullie bedanken voor alle inzet de afgelopen jaren bij de jeugdclub. Inmiddels zijn beide vacatures alweer ingevuld: Gerben Huiting en Gert Sterenborg komen de gelederen versterken.

Er staat nog één activiteit op het programma: het clubkamp. Dit jaar gaan we van 30 april tot en met 2 mei naar "De Kwartjesberg" in Drouwenerzand. Bijna alle leden hebben zich hiervoor opgegeven.

Namens de leiding,
Jan Hidde Wilzing

maart 2018

Het seizoen zit er al weer bijna op. De afgelopen weken zijn we bezig geweest met de voorbereidingen voor het jaarfeest. Het jaarfeest wordt gehouden op vrijdag 23 maart en begint om 19.30 uur. Het thema is ‘Hollywood’. Iedereen is uiteraard van harte welkom. Denkt u nog even aan het meenemen van een prijsje voor de verloting?
   
Zaterdag 3 maart komt Reina Timmer bij ons langs om iets te vertellen over haar werk bij Stichting Bootvluchteling. In januari hebben leiding en leden het concert bijgewoond van Hanne de Vries in d’ Ekkelkaamp.

Aan het einde van het seizoen nemen we afscheid van twee clubleiders: Anton Wesseling en Henny Nonkes. Ze zijn vele jaren betrokken geweest bij het jeugdwerk.
Bedankt voor al het werk dat jullie als leid(st)er en als voorzitter en secretaresse voor de jeugdclub 12-16 hebben gedaan!
Inmiddels is Gerben Huiting ‘aangetrokken’ als nieuwe clubleider en hebben we nu nog één vacature. We hopen dat we nog voor het einde van het seizoen ook deze vacature kunnen invullen.
   
Het clubkamp wordt dit jaar gehouden op maandag 30 april, dinsdag 1 mei en woensdag 2 mei. We hopen dat iedereen dan meegaat.
Namens de leiding van de 12-16 club,
Jan Hidde Wilzing

9 januari 2018

De eerste helft van het clubseizoen zit er inmiddels op. We zijn in september met zo’n 40 tieners gestart, verdeeld over drie groepen. De jongste groep wordt geleid door Anton, Zwaantje en Evelien. Henny en Aart Jan hebben de middengroep onder hun hoede, terwijl Janitha en Jan Hidde de leiding vormen van de oudste groep.

Naast de gewone clubavonden stonden er ook een aantal bijzondere activiteiten op het programma. In oktober was er een filmavond, waar de film ‘Storm’ werd vertoond. Deze film gaat over de tijd dat de boekdrukkunst net was uitgevonden en daardoor de ideeën van Maarten Luther gemakkelijker konden worden verspreid met alle gevaren die dat met zich meebracht.

Op vrijdagavond 10 november was de gezamenlijke activiteit van de jeugdclubs van de drie kerken. Zo’n 90 jongeren waren deze avond aanwezig in De Brinkhof waar het spel ‘Levend Cluedo’ werd gespeeld. Er moest in groepen een misdrijf worden opgelost. Buiten in het donker kon men verschillende personages opzoeken en vragen stellen om zo er achter te komen wie de dader was. Het was ondanks het regenachtige weer een geslaagde avond.

Sinterklaas kwam 25 november al langs en ging op bezoek bij alle drie de groepen, uiteraard samen met zijn Zwarte Pieten. De Kerstviering was dit jaar anders dan we gewend waren. We bezochten zaterdag 16 december de Insight Kerst-bijeenkomst in het Pagecentrum in Stadskanaal. Kerstviering in een modern jasje samen met ongeveer 1000 mensen.

Binnenkort komen de leden weer bij u langs voor een gift.
In het nieuwe jaar is de eerste clubavond op zaterdag 13 januari. Het jaarfeest wordt dit jaar gehouden op vrijdag 23 maart 2018.

Namens de leiding van de Jeugdclub 12-16,
Jan Hidde Wilzing

Uitnodiging nieuwe seizoen

De zomervakantie is nog niet voorbij, maar toch wordt er door de leiding al weer hard gewerkt aan het nieuwe clubseizoen. Binnenkort valt de uitnodiging voor het nieuwe clubseizoen op de deurmat. Onze eerste clubavond is op zaterdag 30 september. Deze avond wordt er een groepsfoto gemaakt, dus we hopen dat jullie allemaal aanwezig zijn.

Er staan weer leuke en leerzame clubavonden op het programma voor het nieuwe clubseizoen en als leiding zien we jullie graag vanaf 30 september op de zaterdagavonden in d’Ekkelkaamp.

Natuurlijk verwachten we jullie ook bij de activiteiten, die voor jullie georganiseerd worden tijdens het startweekend. Zo is er op vrijdag 22 september een whatsapptocht en op zaterdag 23 september een barbecue.

Aart-Jan, Anton, Evelien, Henny, Jan Hidde, Janitha en Zwaantje

Afsluiting en Kamp

Op het moment van schrijven hebben we net ons clubseizoen 2016/2017 afgesloten met een 3 daags kamp.

Op vrijdag 24 maart hebben we ons jaarfeest gehouden. We mogen dankbaar terug kijken op deze geslaagde avond. De zaal was goed gevuld en de leden hebben alle aanwezigen een gevarieerd programma voorgeschoteld.
Deze avond hebben we afscheid genomen van onze oudste leden. Ze kregen een Bijbels dagboek mee en worden van harte uitgenodigd om de 16+ club te bezoeken in het nieuwe seizoen.

Op maandag 24 april zijn we met 39 jongeren op de fiets vertrokken naar kampeerboerderij Twee Hek in Westdorp. Ook dit jaar was Koos Potze weer van de partij om zijn culinaire kunsten aan de jeugd te vertonen. Nadat iedereen was geïnstalleerd was de 1e warme maaltijd een feit.
's Avonds hebben we een Bijbelstudie gehad naar aanleiding van Lucas 7 vers 18-23  over: Twijfels is het allemaal wel waar? 
Hierna was er nog een  portofoonspel.
Dinsdagmorgen vertrokken we per fiets naar Borger om daar via logo's diverse bedrijven te zoeken in het centrum. ‘s Middags hadden we een 5-kamp. De bubble balls zorgden voor hilarische momenten. 's Avonds gingen we weer op de fiets naar Borger om te gaan bowlen.
Woensdag tegen tien uur waren alle koffers gepakt en de slaapzalen weer schoon en fietsten we met  een stralend zonnetje richting Onstwedde. Er werd gepauzeerd bij camping de Sikkenberg voor een patatje met frikadel of kroket. Om half twee was iedereen weer  herenigd met zijn/haar familie en konden we terug krijgen op een geslaagd kamp.

We hebben nu een zomerstop wat betreft de clubavonden, maar de evaluaties van het afgelopen seizoen en voorbereidingen voor het komende seizoen houden ons als leiding de komende tijd weer bezig.

We wensen een ieder een fijne zomer toe.
Aart-Jan, Anton,  Evelien, Henny, Jan Hidde, Janitha en Zwaantje

Verslag

Het clubseizoen is alweer bijna voorbij. We hebben nog een paar "gewone" clubavonden te gaan en we zijn natuurlijk druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarfeest. Dit hopen we D.V. te houden op vrijdag 24 maart. Het thema is Zwart/Wit.  Wat dit precies betekent houden we nog even geheim, maar we nodigen u allen van harte uit. De avond begint om 19.30 uur.

Natuurlijk sluiten we het seizoen af met een kamp. Dit is D.V. van maandag 24 april t/m woensdag 26 april. De leden krijgen nog een kampkrant met alle benodigde informatie.

Anton, Aart Jan, Evelien, Jan Hidde, Janitha, Zwaantje  en Henny


1e kwartaal 2017

Eind december/begin januari zijn onze leden bij u aan de deur geweest met de begunstigerboekjes. Hartelijk dank voor uw gift.
Ook waren we aanwezig op de winterfair. Door kerstversiering te kopen of deel te nemen aan "Schijt je rijk" of blikgooien heeft u er met z'n allen voor gezorgd dat we een mooi bedrag bij elkaar gespaard hebben. Ook hiervoor willen we u bedanken.

Op het moment van schrijven hebben we dit clubseizoen nog twee bijzondere avonden. De eerste is op maandag 30  januari. Als leiding hebben we alle clubleiding van de omliggende kerken uitgenodigd, om die avond, die door ons georganiseerd wordt, in overleg met de HGJB over Relatiegericht Jeugdwerk na te denken.

Voor de Jeugd hebben we op zaterdag 18 februari de heer A. Clazing uitgenodigd. Hij werkt als begeleider in de gevangenis in Ter Apel. Hij gaat ons vertellen hoe gedetineerden in Ter Apel binnenkomen en hoe hun dagelijks leven er uitziet en hoe het personeel hier tegen aankijkt. Ook vertelt hij iets over verschillende geloven in de gevangenis en hoe ze daar mee omgaan.

Verder zijn we natuurlijk heel druk bezig met de voorbereidingen voor ons jaarfeest. Dit hopen we D.V. te houden op vrijdag 24 maart.  Het thema dit jaar is Zwart/Wit. Wat dit inhoudt??? Laat u verrassen. De avond begint om 19.30 uur.

Namens de leiding: Anton, Aart-Jan, Evelien, Jan Hidde, Janitha, Zwaantje en Henny

Verslag najaar 2016

Het is al weer even geleden, dat we iets van ons hebben laten horen. We kijken terug op een aantal geslaagde activiteiten c.q. clubavonden.

Zo hebben we op vrijdag 24 oktober  een reflectortocht gehouden met de jeugd van alle drie de kerken van ons dorp. De opkomst voor deze avond was groot te noemen en de jeugd heeft zich prima vermaakt.

Op 19  november  kregen we bezoek van de kerkenraad. De leden van de kerkenraad draaiden zowel met de Bijbelstudie als met het vrije onderwerp mee. Als leiding, leden en kerkenraadsleden kijken we terug op een geslaagde avond.

Op 26 november kregen we bezoek van Sinterklaas. Er was dit jaar veel aandacht besteed aan de surprise en de gedichten.

Op 3 december hebben we gekeken naar de film "Where hope grows". Het is een inspirerend verhaal over een vriendschap die verlossing, hoop en liefde brengt. Het verhaal ging over Calvin, een voormalig professioneel honkbalspeler, die het moeilijke heeft met de obstakels in het leven. Zijn leven krijgt een nieuwe betekenis als hij Produce ontmoet, een jongeman met het syndroom van Down, die bij de plaatselijke kruidenier werkt. Als hun vriendschap zich ontwikkelt beseft Calvin dat je hoop soms op de onmogelijkste plekken kunt vinden.

Op 10 december hebben we met een aantal clubleden deelgenomen aan de winterfair. Voorafgaand aan deze avond hebben we allerlei kerstdecoraties gemaakt, welke we op de winterfair hebben verkocht. Ook stonden we hier met twee spellen: Schijt je rijk en blikgooien.
Wilt u weten wie de taart en het boodschappenpakket heeft gewonnen? Dit zijn familie Bessembinders, Denise Bos en mevr. Rijks. Foto’s van de prijsuitreiking staan op onze website onder fotoreportages.

Op 17 december hebben we onze kerstviering gehouden. Dominee Noorlander had een mooie overdenking en we hebben de avond afgesloten met een broodmaaltijd.

Op 14 januari is onze eerste clubavond in het nieuwe jaar.
We wensen iedereen veel heil en zegen in het nieuwe jaar!

clubseizoen 2016/17

Met het startweekend is het nieuwe clubseizoen weer begonnen. Terwijl u dit leest is de eerste clubavond al weer  een feit.  De opkomst op deze eerste clubavond was groot!  We hebben 11 nieuwe leden welkom mogen heten.

Als leiding hebben we naast de “gewone” clubavonden ook weer een aantal bijzondere clubavonden ingepland.
Zo zal er op vrijdag 28 oktober een activiteit zijn met de jeugd van de andere kerken in ons dorp (op zaterdag 29 oktober is er GEEN club). In dit kerkblad en de website van de kerk houden we u op de hoogte van diverse activiteiten.

Namens de leiding, Anton, Aart-Jan, Evelien, Jan Hidde, Janitha, Zwaantje en Henny.

Jaarfeest 2016

Op vrijdag 19 maart  hebben we ons jaarfeest gehouden. Het thema van deze avond was Oud & Nieuw. De gasten werden ontvangen met een kopje koffie/thee en een rolletje. In de pauze werd er getrakteerd op oliebollen.

De jeugd had  verschillende stukjes voorbereid. Zo is het spel "Ik hou van Holland" gespeeld en in een film was te zien, dat een aantal gemeenteleden in de maling werd genomen. Ook werden er enkele musicals uitgebeeld en was er nog een kort toneelstuk. De arme meneer Pit was jarig en kreeg van alle speelsters een mooie stropdas cadeau.

Op deze avond hebben we afscheid genomen van Marije Volders. We hopen dat zij volgend jaar de 16+ club gaat bezoeken. Verder hebben we afscheid genomen van Geessiena Meesters. Zij was ruim 8 jaar betrokken als leiding van de jeugdclub. We hebben nu nog 2 activiteiten, dan is het clubseizoen 2015/2016 helemaal afgelopen en hopen we in oktober weer het nieuwe clubseizoen te starten. 

Op 2 april gaan we nog met de jeugd bowlen in Vlagtwedde. En op maandag 2 mei gaan we op clubkamp in Schoonloo. Het kampkrantje komt zo spoedig mogelijk. Verder willen we iedereen bedanken, die heeft bijgedragen aan ons clubseizoen.
Anton, Aart Jan, Geessiena, Jan Hidde, Janitha, Zwaantje  en Henny

Valentijnstocht

Op vrijdag 12 februari heeft onze jeugd massaal meegedaan aan de Valentijnstocht die dit jaar door de 3 kerken van ons dorp was georganiseerd voor de jeugd van 10 tot 16 jaar.  Aan de hand van een plattegrond moeten er harten worden gezocht en opdrachten worden uitgevoerd bij gemeenteleden van de verschillende kerken. Iedereen die zich voor deze avond heeft ingezet, enorm bedankt. Er zijn van deze avond ook foto’s gemaakt. Die kunt u vinden op de website www.hervormdonstwedde.nl.

Als jeugdclub zijn we druk bezig met het jaarfeest, dat we dit jaar hopen te houden op vrijdag 18 maart. Het thema is Oud & Nieuw. We beginnen deze avond om 19.30 uur.

Op zaterdag 2 april gaan we nog met de hele club een avondje bowlen. En natuurlijk sluiten we het seizoen af met KAMP. Dit jaar gaan we van maandag 2 mei t/m woensdag 4 mei naar Camping en groepsaccommodatie De Warme bossen in Schoonloo. Alle verdere informatie volgt nog. Halverwege het clubseizoen is Egbert van der Heide gestopt als leider. We hebben Evelien Wubs bereid gevonden om ons team te versterken. Evelien begint in het nieuwe clubseizoen.

Anton, Aart Jan, Geessiena, Jan Hidde, Janitha, Zwaantje  en Henny

Club draait weer volop

Ook in het nieuwe jaar draait de club weer volop. We kijken terug op een geslaagde kerstviering met onze leden, dominee, jeugdouderling en jeugddiaken. Na afloop hebben we gezamenlijk een broodmaaltijd gehad.

In januari zijn we weer begonnen en naast de Bijbelstudies zijn we ook druk bezig met de voorbereidingen voor ons jaarfeest. We hopen dit te houden op vrijdag 18 maart . In de volgende kerkbode leest u meer over het jaarfeest.
Op vrijdag 12 februari hebben we weer een gezamenlijke activiteit met de jeugd van de Gereformeerde en Christelijk Gereformeerde Kerk van ons dorp.


Veel activiteiten aan het eind van 2015

In de herfstvakantie zijn onze leden bij u aan de deur geweest voor een bijdrage voor onze club. Hartelijk dank hiervoor. 

De jeugd komt getrouw elke zaterdagavond naar d’ Ekkelkaamp om zo met elkaar een Bijbelstudie te volgen.

Op 14 november heeft de kerkenraad een bezoek gebracht aan onze club en zo aan het einde van het jaar hebben we nog twee speciale avonden. We hopen op 28 november dat de Sint ons met een bezoekje komt vereren. En natuurlijk bereiden wij ons ook voor op het Kerstfeest. Op 19 december willen dit op de gebruikelijke manier, maar ook speciaal (met een maaltijd) vieren. Het is niet de bedoeling dat we die avond thuis iets gaan eten.

Na de kerstviering hebben we een tijdje vakantie en op 8 januari worden de leden verwacht op de nieuwjaarsvisite en op zaterdag 16 januari 2016 hebben we onze eerste clubavond in het nieuwe jaar. Dan zullen we ook volop aan de slag gaan met ons jaarfeest, dat we hopen te houden op vrijdag 18 maart 2016.

Anton, Aart Jan, Geessiena, Jan Hidde, Janitha, Zwaantje  en Henny


Zaterdag 3 oktober eerste clubavond

Op zaterdag 3 oktober starten we met onze eerste clubavond. Deze avond maken we weer een groepsfoto die we met kerst uitdelen bij de kerstbakjes voor de zieken en bejaarden van onze gemeente. Clubleden zorg dus dat je er de eerste clubavond bij bent.

Alle jongeren tussen de 12-16 jaar, waarvan de ouders lid zijn van onze gemeente, hebben inmiddels een uitnodiging  gekregen voor het nieuwe clubseizoen. Sommigen komen al voor het derde jaar naar de club, anderen mogen dit jaar voor het eerst komen. Iedereen is van harte welkom! We hopen ook dit jaar weer leuke, leerzame clubavonden met jullie te hebben.

Anton, Aart Jan, Geessiena, Jan Hidde, Janitha, Zwaantje en Henny


Foto's Clubkamp

Hieronder vind je foto's van het clubkamp dat we in mei 2015 hebben gehouden. Het was een leuk kamp!

Vertrek bij d'Ekkelkaamp
Bonte avond
Overige foto's