St. Steun Reformatie Oostenrijk07.06.2023

De Stichting Steun Reformatie Oostenrijk (SSRO) geeft al meer dan 35 jaar steun aan vier kleine reformatorische gemeenten in Oostenrijk en Zwitserland, namelijk die van Rankweil, Neuhofen, Graz en Basel. Samen met twee andere gemeenten in Wenen en Neuenburg am Rhein vormen zij een klein kerkverband, de Evangelisch Reformierte Kirche Westminster Bekentnisses (ERKWB). Het kerkverband telt totaal nog geen 500 leden.
 
Wie wel eens in Oostenrijk of Zwitserland of het Zwarte Woud op vakantie is geweest, heeft mogelijk een kerkdienst bijgewoond in één van deze kerken. Alle zes kerken van de ERWKB hebben een eigen predikant, maar deze vaak kleine gemeenten kunnen zichzelf niet (geheel) voorzien van financiële middelen. De SSRO voorziet in de nood van bovengenoemde vier reformatorische gemeenten. Het gaat hierbij jaarlijks om een bedrag van ruim € 250.000.  
Naast een groot aantal plaatselijke kerken, dragen vele individuele donateurs financieel bij aan onze stichting. We zien het als belangrijk dat dit prachtige en noodzakelijke werk binnen de gereformeerde gezindte breed gedragen wordt.  
 
Wij doen daarom een vrijmoedig beroep op u dit werk des HEEREN in Oostenrijk en Zwitserland te ondersteunen door uw gebed en uw financiële bijdrage. Het goud van de Reformatie moet ook in de Alpenlanden gedolven blijven worden, zodat ook velen in die overwegend rooms-katholieke gebieden Christus leren kennen.  
Meer informatie is te vinden op: www.ssro.nl of www.reformiert.at.

Mocht u besluiten om de SSRO te (blijven) steunen, wilt u dan uw bijdrage storten op
NL34 RABO 0312 8935 07 t.n.v. SSRO Hendrik-Ido-Ambacht o.v.m. ‘SSRO – projecten’

Nederlandse vakantiegangers zijn hartelijk welkom in de 'Gottesdienste' van de zes ERKWB-kerken in Zuid-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Zie ook de kerkdiensten op de website van IRS: www.irs.nu/zomerdiensten

Ds. A.A.F. van de Weg, lid Comité van Aanbeveling van de SSRO:
“Vanuit een hartelijke betrokkenheid op de wereldkerk, doe ik een vrijmoedig beroep op u om te gedenken aan die gemeenten die - veelal klein in getal - verlangen een bijbelgetrouwe prediking te horen. Onze liefde voor de verkondiging van de reformatorische boodschap van zonde en genade mogen we concreet gestalte geven in het geven van financiële handreikingen. Opdat Zijn  Koninkrijk kome, ook in Oostenrijk en Zwitserland.”