Jeugdclub 16+10.01.2023

Inmiddels zitten we alweer op de helft van het clubseizoen en wat hebben we al veel fijne avonden samen mogen beleven. Naast de reguliere clubavonden hebben we ook een aantal bijzondere avonden samen gehad. 28 oktober hebben we samen gebowld. Het was een avond vol gezelligheid waarbij ongekende talenten naar boven kwamen. Verder hebben we gezamenlijk het Sinterklaasfeest gevierd aan de hand van een pakjesspel. Wat is het geweldig om met zo’n grote groep jongeren samen te zijn; ons clubzaaltje was helemaal vol!

Op 16 december hebben we onze kerstviering gehouden. We hadden dit jaar ervoor gekozen om dit te doen in de vorm van een gezamenlijk kerstdiner. Ook de catechisanten die normaal niet de jeugdclub bezoeken waren deze avond aanwezig. Iedereen had zelf een eigengemaakt gerecht meegenomen en we hebben heerlijk gegeten. Deze avond hebben we afscheid genomen van René Jonker als clubleider. 15 jaar lang heeft René een grote rol gespeeld in het jeugdwerk van onze gemeente. We willen hem daarom nogmaals bedanken voor de mooie avonden die we samen hebben gehouden.
Ook hebben we tijdens de kerstviering geluisterd naar een korte overdenking over de Weg naar de Vrede. Het lijkt soms zo ver weg… Vrede op deze wereld, vrede in ons persoonlijk leven. Leve wij echt in pure harmonie met iedereen in onze omgeving? Hoe wordt het vrede op deze wereld vol oorlog, intimidatie, gewelddadige demonstraties en rellen? Als we denken dat vrede afkomstig is van de VN, de NAVO of machtige landen als de Verenigde Staten, Rusland of China? Dat zal wel nooit gebeuren… En toch, in de volheid van de tijd, in de chaos van de eeuwen klonk er een stem. Vrede op aarde! Hoe dan? Het antwoord komt van boven. Het is een kind in de kribbe, het is de Vredevorst. Maar zien wij het in Hem, zien wij het zitten, dat kleine kindje? Als wij dat in Hem hebben gezien. Dan wordt het licht in jouw nacht. Laat het vrede worden op deze wereld!

Namens het bestuur en leiding 16+
Anja, Annelyn, Diesmer, Harmen, René en Riët