Voortgang Diac. Werkgr. Roemenië02.06.2022

Op de laatstgehouden gemeenteavond kwam de vraag  naar voren wat de werkroep Roemenië gaat doen nu alles weer mogelijk is.
Als werkgroep hebben we daar met elkaar over gesproken.

Er spelen een aantal aspecten rondom het kleding-gebeuren.
In Roemenië was er altijd een ontvangstdepot waar de kleding kon worden opgeslagen, maar momenteel is er geen geschikte locatie meer beschikbaar of te huur voor een betaalbare prijs.
Bij ons is de aanvoerlocatie aan de Kampweg 3 ook niet meer beschikbaar en verder hebben we te maken met een behoorlijke stijging van de transportkosten vanwege de gestegen brandstofprijzen.Daarmee hebben we drie aspecten die het lastig maken om op dezelfde voet verder te kunnen.

We denken wel verder kunnen te gaan, maar dan met meer restricties en alleen nog voor:
- medisch materiaal;
- goede en nette  kinderkleding en
- wanneer er een aanbod is van geheel nieuwe kleding.
Dan zou de sorteerfrequentie misschien naar één keer per kwartaal kunnen i.p.v. één keer per maand en zullen we eerst weer een vaste breng- c.q.  ontvangstlocatie moeten hebben.
Voorlopig blijven we nog even in de ruststand.

Verder heeft ons werkgroeplid, mevrouw T. Wolfs-Louwdijk aangegeven te willen stoppen met het regelen van sorteerders.  Daarom zijn we op zoek naar een vervanger. Mocht iemand interesse hebben om deze taak op te pakken dan kunt u contact opnemen met mevr. Wolfs T ( 0599) 331669.